13Dec

13. desember: Santa Lucia

Elvis lever. I alle fall i dag. 13. desember er Luciadagen, eller festum Lucie virginis – dagen da vi alle tar på oss Lucia-kjole og synger glede inn i våre omgivelser, mens vi raust deler ut hvetebakst. Feiringen vi kjenner i Norge, med Lucia i hvit kjole og lyskrans, er av svensk opprinnelse fra 1800-tallet. Lucia-sangen er en napolitansk folkesang, mens opprinnelsen for Lucia-feiringen stammer fra den katolske og primært sicilianske feiringen av Den hellige Lucia av Siracusa.

Jeg har samlet noen perleversjoner fra Spotify, men stort vakrere versjon enn den Ernmann serverer skal du jammen lete lenge etter. Selv mener jeg at Enrico Carusos versjon fra 1934 fremdeles er mer enn god nok. At jeg valgte Elvis på topp i dag er rent publikumsfrieri fra min side. Ha en fin Lucia-dag.

Lucia på Spotify

Enrice Caruso: Santa Lucia

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.