14Dec

14. desember: Horn for Herren (Mathias Eick)

Jeg tror ikke på gud. Men når Eick spiller horn for Herren, og da kan selv gudløse få et glimt av himmel. Et av julealbumene som har blitt et fast innslag i min julefeiring er “Tre vise menn” (lenke til Spotify) fra 2009.

Albumet består av tradisjonelle julesanger, i spennende jazza og arabiske arrangementer. Det er et album jeg ikke kan få rost tilstrekkelig. Innspilt i Bugges Rom i Oslo og i den bulgarske kirken i Istanbul av de tre vise menn; norske Mathias Eick, iranske Pasha Hanjani og tyrkiske Ertan Tekin. Og Hanjanis og Tekins fløyter passer også utmerket inn i lydsporet for det nyfødte Jesusbarnet i Betlehem. Utgitt av Kirkelig Kulturverksted.

Norske Mathias Eick er i mine ører en av de trompetister i verden som framkaller de aller vakreste toner fra et horn. Og har du ikke hørt Mathias, så er det på høy tid. Under finner du to opptak verdt å lytte til, hentet fra albumet “Skala” fra 2011:

“Oslo” med Mathias Eick

Kontorkonsert med Mathias Eick

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.