7Dec

7. desember: Fuck Christmas!

Jula er jo den fine tiden da vi samler de vi elsker rundt oss, og irriterer vettet av hverandre. Det er de folka vi har savnet så inderlig, og samtidig ikke brukt ett sekund på å være sammen siden vi røk uklar forrige jul. Nå samler vi oss innendørs under samme tak, med barnålstrær, rikelige mengder alkohol og mat som forkorter livsløpet betydelig. Hva kan egentlig gå galt?

Det er bare 7. desember og allerede nå har flere av oss både fått den søtladne julemusikken og den overprisa julemarsipan langt oppe i halsen. Men fatt mot. Det finnes en del rare, morsomme og merkelige utgivelser av julemusikk som kan bidra til å lette litt på juletrykket noen av oss føler i dag – eller i tiden som kommer. En soleklar kandidat til julesinnets munterhet er Eric Idles “Fuck Christmas” (Spotify-lenke), og Stephen Colberts ironiske forsvar for å ta jula på alvor (nedenfor).

Under finner du noen utvalgte album og videoer:

Album på Spotify

  • A Colbert Christmas (Stephen Colbert med venner)
  • White Trash Christmas (Bob Rivers)
  • Xmas Spectacular (Spike Jones & His City Slickers)

 

A Colbert Christmas (Stephen Colbert/Elvis Costello)

Merry Fucking Christmas (South Park)

It´s Christmas at Groud Zero (Weird Al” Yankovic)

White Trash Christmas,(Bob Rivers)

A Christmas Carol (Tom Lehrer)

Redneck 12 Days of Christmas (Jeff Foxworthy)

Snoopy´s Christmas vs. Red Baron (The Royal Guardsmen)

 

 

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.