31Dec

Bloggåret 2009 oppsummert

Kalkunen er klargjort, mandarinsausen er underveis allerede og waldorf-salaten er ferdig. Og jeg skal oppsummere bloggåret 2009. Først og fremst ble 2009 preget av stadig mindre blogging og stadig mer twittring fra min side :

 1. Januar
  Midtøsten og Kåre Willoch var tema da (som nå). Jeg blogget om Library of Congress’ bruk av Flickr, Olav Gunnar Ballos samiske konspirasjoner, og tidsriktig også om skattefradrag. Sist i januar kom jeg med råd for den som vil ha et bloggfritt liv. Og tok feil. Det er ett skritt til et bloggfritt liv: Twitter. Men ikke bare bloggen døde hen, også John Martyn tok kvelden. Og jeg gjorde mitt beste for å krenke – denne gang Gud.
 2. Februar
  Jeg oppdaget Siri Gaskis blogg og departementenes blogg om sosiale medier, og jeg fikk med glede og stolthet fyken fra den samiske avisen Ságat etter at denne artikkelen satte seg i halsen på redaktøren.  Jeg blogget også om mobbing.
 3. Mars
  Jeg var uenig med forsker som mente å registrere økende etnisk diskriminering og hetsing på nett. Jeg blogget også om den (svært norske) debatten om bruk av hijab i Politiet, og ble (igjen) nokså oppgitt over meningsløse debatter om “det samiske” – og samenes egen evne til å ødelegge for seg selv.
 4. April
  Jeg kommenterte “drittunge-saken“; med sosiale medier og makt som utgangspunkt. Og jeg blogget om mulighetene for samisk språk – igjen.
 5. Mai
  Twittret jeg meg gjennom, med unntak at en liten bloggpost om krenkelser.
 6. Juni
  I juni skjedde det er par ting: Jeg fant ut at jeg ikke skulle dø og ga liv til bloggen BÆRUMbeta.  Jeg blogget om Det samiske paradoks; hvorfor får Frp 12 prosent av stemmene til urfolksparlamentet de selv vil legge ned? Jeg blogget om samisk språk (igjen), medie-revolusjonen i Iran, og et anfall av selvinnsikt ble det også plass til. Sametinget fikk retningslinjene sine påskrevet.
 7. Juli
  Bloggen denne måneden ble først og fremst preget av bloggposten med tittelen “Dyrenyheter og døde menns ereksjoner“. Så mye mer ble det ikke skrevet i juli, men med en slik tittel var det da heller ikke nødvendig. Jeg registrerte allikevel kanskje årets beste twitter-melding av redaktør Arne Strand. Michael Jackson døde og jeg mente tydeligvis noe om det også.
 8. August
  I juli og august var familien på ferie i Irland, en kjempeflott opplevelse.
 9. September
  Ikke veldig mye skjedde på bloggen.
 10. Oktober
  Var måneden NRK Sami radio resignerte over sin egen innfallenhet og stengte sitt eget nettdebatt – ettersigende på grunn hets og rasisme. Og den samiske offentligheten sutret nok en gang over pengemangel.
 11. November
  I november blogget jeg om turen til Praha og besøket ved Pinkasynagogen.
 12. Desember
  Jeg blogget om hvordan sosiale medier kan endre maktforhold og offentlig forvaltning (hvis vi tør). Ikke minst, jeg kunngjorde årets julemusikkliste på Spotify. Og av alle ting å mene noe om: jeg slapp uforvarende en lidenskapelig kommentar om fyrverkeri.

Men nå kjører bloggen på (nest) siste versjon av WordPress, og jeg har gjenoppdaget gleden ved å blogge. Håper du følger med neste år, jeg kan love økt aktivitet her og redusert aktivitet på Twitter.

Godt nyttår, kjære leser. Kvaliteten ved bloggen er naturligvis mest mitt ansvar, men uten din deltakelse og dine kommentarer blir det tynt. Velkommen tilbake i 2010.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

6 comments

 1. Ja, Twitter gjør noen med evnen til å holde på lange tanker. Ikke alltid av det gode.

  Jeg skal følge bloggen din til neste år!

 2. Ja, Twitter gjør noen med evnen til å holde på lange tanker. Ikke alltid av det gode.

  Jeg skal følge bloggen din til neste år!

 3. Det blir jeg veldig glad for å høre – nå som jeg for alvor også har oppdaget din 🙂

 4. Alle gode krefter får dra sammen for det som er bra, ikke sant?
  Mange små bekker og slikt.

  Godt nyttår, forresten!

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.