22Oct

Dagens samiske ikke-nyheter

Enkelte dager er bedre nyhetsdager enn andre. I dag er åpenbart en sånn “andre”, ettersom NRK Sámi radio serverer flere varianter av det man må kunne kalle ikke-nyheter i dag. Blant annet er Karasjok-millonæren ikke siktet for narkotikakriminalitet i Thailand, mens det viser seg at sametingspresidenten ikke koster samfunnet mye i form av mobiltelefonregninger – altså i motsetning til andre, formoder jeg?

Og forøvrig bryr de samiske folkevalgte seg ikke det minste om den samepolitiske meningsmålingen som er gjennomført på bestilling fra NRK Sámi radio. Bakgrunnen for denne stoiske politiske holdningen er at utregningen baserer seg på valgordningen fra 2005 – som altså er vesentlig endret i forhold til valget i 2009, og dermed ikke kan sammenliknes. Som NRK bettryggende rapporterer:

De “stores” ledere tar imot mandatberegningen som viser at NSR ville blitt det største partiet på Sametinget, med stor ro.

Ja. Hadde det derimot brutt ut panikk eller opptøyer blant de samiske folkevalgte eller deres velgere, da kunne vi kanskje snakket om nyhet. Men det gjør vi altså ikke. Ikke i dag, tydeligvis. Nasjonalt derimot, er det ganske andre boller.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.