11Sep

Dagsavisen, Jonas og “de andre”

Politisk kommentator Arne Strand i Dagsavisen lyktes omsider med å få nominert Jonas Gahr Støre til sikker plass foran stortingsvalget 2009. De siste ukene i Dagsavisen har derfor vært preget av avisens og kommentatorens intense journalistisk kampanje for Gahr Støre – og av angrepet mot den venstre-feministiske fløyen i Arbeiderpartiet.

I kampen for Gahr Støres kandidatur er prinsippet om kjønnsbalanse på sikre plasser på APs-storingslister angrepet systematisk både på nyhets- og kommentarplass. Argumenter om betydeningen av kjønnsmessig representativitet er avfeid som musealt og bakstreversk. Men nå frykter imidlertid Strand at selve demokratiet er i fare dersom ikke Stortingets sammensetning er etnisk representativt:

Velgerne har ingen ting de skulle ha sagt. Hvis partiene setter opp listene slik at vi får et storting av blekansikter, svikter partiene sitt demokratiske ansvar. Folkestyret brytes ned hvis flertallet nekter en befolkningsgruppe den innflytelse den har krav på i et representativt demokrati.

Så det Arne Strand egentlig mener, er at fargede nordmenn til nød kan representeres av hvite folkevalgte, så lenge de ikke er både hvite og kvinner? Rike hvite menn i Arbeiderpartiet derimot, representerer jo oss alle!?

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

One comment

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.