29Jul

Dataspill skaper psykose. PSYKOSE!!!

Dagsavisens Bjørn S. Kristiansen leverer århundrets journalistiske og mediepaniske bomskudd mot gjengangeren “dataspillet”. Nå dokumenteres altså at sosiale dataspill (rollespill) skaper alvorlige psykiatriske lidelser og akutte innleggelser på lukkede avdelinger på psykiatriske sykehus. Oh yeah, baby.

Dagsavisen skriver:

Fagmiljøene som jobber mot spilleavhengighet slår nå alarm om rollespill på Internett, som for eksempel «World of Warcraft» og norske «Age of Conan». Denne gruppen spillere har økt de siste årene. Særlig får unge menn og gutter problemer.

Dokumentasjonen på artikkelens fantastiske påstånder er overveldende. Psykologspesialist Gerhard Relling ved Ålesund Sjukehus forteller:

– Jeg jobbet ved en lukket psykiatrisk institusjon der en som var avhengig av rollespillet «World of Warcraft» ble tvangsinnlagt. Her så vi symptomer som minnet om tidlig stadium av en tyngre psykiatrisk lidelse.

Wow. Da så. For vi vet jo alle at mennesker med psykiatriske diagnoser og lidelser ikke spiller dataspill, og slett ikke sosiale dataspill. Så da må jo lidelsen være oppstått som følge av dataspill da. Ikke? Men er dataene korrigert for mobiltelefonbruk, lurer jeg på? Du verden, jeg har sett mange som har tørnet etter bruk av telefon.

Kunne det være en ide til oppfølgingssak i Dagsavisen? Mobilbrukere går bananas. Tellerskritt utenfor all kontroll. Ring meg.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

4 comments

  1. Er det noe som nesten får meg til å klikke så er det når nettet er tregt eller har hengt seg opp og man sitter og venter og venter og ingenting skjer og timeglasset på pekeren hånflirer til meg. Så jeg er for å forby Internett.

    ;o)

  2. Er det noe som nesten får meg til å klikke så er det når nettet er tregt eller har hengt seg opp og man sitter og venter og venter og ingenting skjer og timeglasset på pekeren hånflirer til meg. Så jeg er for å forby Internett.

    ;o)

  3. Det som er det virkelig alvorlige her, er at psykiatrien tyr til frihetsberøvelse/tvang. Hadde man gjort det samme overfor dataspillere i Kina, så hadde alle reagert.

  4. Det som er det virkelig alvorlige her, er at psykiatrien tyr til frihetsberøvelse/tvang. Hadde man gjort det samme overfor dataspillere i Kina, så hadde alle reagert.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.