3Feb

Del leselisten din med meg…

Jeg vil gjerne vite hva du leser – hva du og anbefaler andre å lese. Så hvis du bruker en RSS-leser (Bloglines, Google Reader mv.) så del gjerne din rss med oss andre.

Selv bruker jeg Google Reader og Delicious. Jeg leser nesten alle artikler fra blogger, nettaviser og andre nettsteder via Google Reader – og nesten aldri på de aktuelle nettstedene. Det skjer via såkalt RSS. Artikler jeg faktisk ender opp med å lese merker jeg som anbefalte elementer, slik at de som er interessert i hva jeg leser kan se det. Samtidig bokmerker jeg det aller beste lesestoffet via Delicious. Disse finner så veien til bloggen i form av automatisk genererte poster for de som foretrekker det på den måten.

Hvorfor dele med hverandre hva vi leser?
Fordi det er så mye bra som lages og skrives der ute og ingen av oss har tid til å følge med på alt. Men hvis du hjelper meg og jeg hjelper deg med å anbefale godt og viktig lesestoff, så effektiviserer vi hverandres tidsbruk. Samtidig bidrar vi til felles distribusjon av godt innhold. Slik fungerer vi som “redaktører for hverandre”, framfor å overlate den jobben til de virkelige redaksjonene.

Prinsippet er at vi deler hverandres interesser og stoler på hverandres dømmekraft, og dermed kan vi være rimelig sikre på at vi deler det som er lesverdig med hverandre- og bruker mindre tid på å sile bort alt det som allikevel ikke vil bli lest. Av noen av oss.

Så del din leseliste, dine bokmerker og dine anbefalninger. Gjør det enkelt å følge dine lesevaner.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

14 comments

 1. Delicious: http://delicious.com/olsenv/
  Google Reader: http://www.google.com/reader/shared/16816943802364885989

  Hvor mye interessant det er der må gudene vite …

 2. Har laget en liten tjeneste som forsøkesvis fanger opp hva bibliotekarer anbefaler gjennom Google Reader: http://lesing.collib.info/ (Høyre kolonne på forsiden). Foreløpig er vi bare 6 bidragsytere, så utvalget har en slagside mot de tekniske sidene ved bibliotekfeltet., og det er heller sjelden vi er enige om hva som er anbefalelsesverdig…

 3. Min e-postadresse er pal.hivand(krøll)gmail.com – for de som vil invitere meg som venn i Google reader.

 4. Her er min, vet ikke om det holder men jeg liker den: http://www.ertzgaard.net/geir/rss-fra-mine-favoritter/

 5. Delicious: http://delicious.com/olsenv/
  Google Reader: http://www.google.com/reader/shared/16816943802

  Hvor mye interessant det er der må gudene vite …

 6. Har laget en liten tjeneste som forsøkesvis fanger opp hva bibliotekarer anbefaler gjennom Google Reader: http://lesing.collib.info/ (Høyre kolonne på forsiden). Foreløpig er vi bare 6 bidragsytere, så utvalget har en slagside mot de tekniske sidene ved bibliotekfeltet., og det er heller sjelden vi er enige om hva som er anbefalelsesverdig…

 7. http://services.newsgator.com/ngws/svc/Clipping
  Blir brukt for å ta vare på element og til les seinare frå klienten på telefonen.
  Oversikt:
  http://guttorm.hveem.no/blogg/2008/09/nyhende-o

 8. godt poeng – jeg delte denne på min google reader her: http://www.google.no/reader/shared/109802253644

 9. Min e-postadresse er pal.hivand(krøll)gmail.com – for de som vil invitere meg som venn i Google reader.

 10. Her er min, vet ikke om det holder men jeg liker den: http://www.ertzgaard.net/geir/rss-fra-mine-favo

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.