21Aug

Dersom NRK hadde Twingly…

Nå har VG og Dagbladet fått twingly-søk som nederst i artiklene viser hvilke bloggere som lenker og (forhåpentligvis) skriver om innholdet på nettutgavene av våre to tabloider. Men som NRK Beta både blogger og tweeter, så burde selvsagt folkekanalen NRK med sine ulike lokalkontor og divisjoner fått albuen ut av sin egen bakende og tilbudt det for lenge siden.

Hvorfor? Spesielt av hensyn til de mange lokale redaksjonene. Fordi lenking er en måte å skaffe trafikk fra egne og andres communities – og en gylden anledning til å bygge opp slike “lokalsamfunn” på nett på steder hvor de ikke finnes. Jeg tror manglende brukeraktivitet rundt lokalkontorene er det som fremdeles gjør at enkelte av dem lever i skyggen av sine konkurrenter: lokalavisene.

Twingly er selvsagt ikke alt. Men det er noe. Og jeg vet at jeg ville levert et betydelig antall lenker ukentlig til enkeltartikler på NRK Sami radio – en NRK tjeneste som ellers ikke opplever “lenkestorm”, antar jeg. Vel, nå har altså jeg også sagt det.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

5 comments

  1. Gunnar Andreassen

    Helt enig her!

  2. Hei. Tenkte jeg skulle tipse deg om at nå har også vi på klikk.no fått på Twingly. Ha en fin dag.

  3. Hei. Tenkte jeg skulle tipse deg om at nå har også vi på klikk.no fått på Twingly. Ha en fin dag.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.