11Dec

Digitalisering av offentlig sektor – og hvorfor vi bør slutte med det

Eivind Lund: Uegnet for lesing

Jeg har vært delaktig flere offentlige nett- og digitaliseringsprosjekter. Vi er amish. Offentlig sektor mangler kunnskap og kompetanse om ny teknologi og innovasjon av tjenestene og virksomheten. Når vi “digitaliserer” bruker vi den utdaterte kompetansen vi ofte har, i kombinasjon med tradisjonell forståelse av hvordan vi mener offentlig sektor skal drives. Vi utvikler løsninger og tjenester som står i forhold til dette. De er som regel dårlige og dyre og løser bare sjelden problemet.

I tillegg har offentlige tjenestemenn lett for å “forelske” seg i leverandører de har kontakt med. Den kritiske distansen forsvinner, og dårlige løsninger blir permanent dårlige løsninger.

Eivind Lund i Netlife Research har kåsert over temaet:

Det store, norske offentlige digitaliseringsprosjektet har, tilsynelatende, eller, slik opplever jeg det, i alle fall, og så videre med forbehold herfra til Leikanger og videre til Brønnøysund, dette prosjektet har det samme utgangspunktet som amish. Man har valgt seg et mer eller mindre tilfeldig tidspunkt i historien, og sagt at dette her, akkurat sånn som alt er akkurat nå, det er normalen. Sånn.

 

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.