7Nov

En bloggers gave til leserne: RSS og Widgets

Det er på tide å gjøre litt stas på alle dere som leser det jeg skriver. PH|blog er min personlige, digitale lekegrind. Alt jeg skriver handler på ett eller annet vis om samepolitikk, kommunikasjon og medier i en eller annen sammenheng. Og stadig flere leser det jeg skriver, som jo er veldig hyggelig.

Bloggen er mitt forsøk på å holde i gang en samtale med omgivelsene og meg selv om (noen av) de ting jeg er opptatt av. Jeg liker derfor svært godt at dere legger igjen kommentarer på artiklene og deler det deres syn med de andre lesere (og meg). Kan man bli klokere av å blogge? Ja, det tror jeg faktisk. Jeg lærer noe hver dag fra kommentarfeltet eller fra alle de andre bloggene der ute som jeg leser selv.

Kommentarer fra dere gjør bloggen og innholdet her mye bedre enn jeg ville klart alene. Samtidig er bloggen et sted hvor jeg deler noen av de mange gode artiklene jeg leser og noe av det jeg skriver om eller bidrar med på Wikipedia og andre nettsteder. Lenker deler jeg via Delicious (som automatisk publiseres som artikler på bloggen) og via delte elementer fra Google Reader. Så nå tenkte jeg å dele litt mer.

RSS & Widgets

Alt innhold på bloggen her deles (som kjent?) via en Creative Commons-lisens, som betyr at du kan bruke innholdet fra bloggen her nesten helt som du vil.  Men nå har jeg i tillegg laget et par widgets som bloggerne blant leserne kan benytte seg av og som gjør det litt lettere for de som ønsker å hjelpe meg å dele ut innholdet. Du kan forøvrig se en av dem i aksjon øverst til høyre på denne siden her.

Dersom du er en fast leser av innhold på nett så vil jeg anbefale deg å bruke mitt RSS-abonnement (som er fullstendig gratis!) , og som gjør det lettere å følge med det som skjer her. Omkring 40 andre abonnerer allerede på denne bloggen. RSS er en enkel måte å få oppdateringer fra nett og lese artikler på. Commoncraft har forklart det enkelt med en video:

Du kan også abonnere på mitt nyhetsbrev via e-post, som oppdateres så ofte du selv vil (forutsatt at noe skjer på bloggen, selvsagt). Du finner registreringsskjema for nyhetsbrev per e-post for PH|blog øverst til høyre i kolonnen.

Uansett hvordan du bruker innholdet og denne bloggen: tusen takk for at du leser, takk for at du deler mine artikler med andre. Og takk for at du tar deg bryet med å skrive noen ord når du mener jeg er på viddene eller når jeg skriver noe lurt. Uten deg, ingen blogg.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

12 comments

 1. Nuvel. 🙂 Det er kanskje på tide å gjøre litt stas på deg. All honnør til deg for alt du deler med alle dine lesere. Jeg er en av dem som abonnerer på nyhetsbrevene og får dem direkte på mailen min. Latskap (?) gjør at jeg sjelden er innom siden din og jeg tror jeg bare har kommentert her én eneste gang.
  Det er spennende hver gang jeg får mail fra innleggene dine. Det er ikke alt jeg leser like nøye. I begynnelsen da jeg abonnerte hoppet jeg over det som hadde med samepolitikk å gjøre. Men det endret seg etter at jeg leste om Nervei.
  Jeg er veldig glad for alle som legger ut innholdet sitt etter Creative Commons-lisens, jeg gjør det selv på fotobloggen min, på Flickr og på Magic Penny (den siste er en fellesblogg). Dessuten bidrar jeg litt på Wiki nå og da.

  • Utmerket, du har med andre ord nytte av funksjonene. Så bra – det er nemlig ikke noe krav at man skal surfe innom en masse nettsteder hver dag, når man ikke behøver.

   Men jeg setter stor pris på at du kommenterer. Og så er jeg litt fornøyd med at du har fått økt interesse for (noen) samiske saker. Men jeg forventer ikke at du eller noen andre lesere skal lese alt som publiseres, verken her eller andre steder. Jeg gjør det ikke:) når jeg leser andres stoff. Men jeg leser absolutt alle kommentarer og svarer som regel på alle også – dersom de er til meg.

   Takk for kommentaren 🙂

 2. Nuvel. 🙂 Det er kanskje på tide å gjøre litt stas på deg. All honnør til deg for alt du deler med alle dine lesere. Jeg er en av dem som abonnerer på nyhetsbrevene og får dem direkte på mailen min. Latskap (?) gjør at jeg sjelden er innom siden din og jeg tror jeg bare har kommentert her én eneste gang.
  Det er spennende hver gang jeg får mail fra innleggene dine. Det er ikke alt jeg leser like nøye. I begynnelsen da jeg abonnerte hoppet jeg over det som hadde med samepolitikk å gjøre. Men det endret seg etter at jeg leste om Nervei.
  Jeg er veldig glad for alle som legger ut innholdet sitt etter Creative Commons-lisens, jeg gjør det selv på fotobloggen min, på Flickr og på Magic Penny (den siste er en fellesblogg). Dessuten bidrar jeg litt på Wiki nå og da.

 3. Utmerket, du har med andre ord nytte av funksjonene. Så bra – det er nemlig ikke noe krav at man skal surfe innom en masse nettsteder hver dag, når man ikke behøver.

  Men jeg setter stor pris på at du kommenterer. Og så er jeg litt fornøyd med at du har fått økt interesse for (noen) samiske saker. Men jeg forventer ikke at du eller noen andre lesere skal lese alt som publiseres, verken her eller andre steder. Jeg gjør det ikke:) når jeg leser andres stoff. Men jeg leser absolutt alle kommentarer og svarer som regel på alle også – dersom de er til meg.

  Takk for kommentaren 🙂

 4. Men husk: Det er mange som leser det du skriver, uten å legge igjen kommentarer. Kommentarer er bare et uttrykk for engasjement, men dersom du skriver fyldestgjørende, noe du som oftest gjør, er det liten grunn til å legge til noe. Da blir det bare GPP. Jeg leser mange blogger med stor glede, din inkludert. Jeg kommenterer relativt sjelden.

 5. Bare hyggelig ;-). Du har stått på RSS-feedlista mi siden jeg begynte med det, og selv om ikke alt leses med like stor interesse, så har du en vinkling på bloggen din som ihvertfall jeg setter pris på og som gjør at jeg kommer tilbake nesten hver dag.
  Det skal en god del til.

 6. Men husk: Det er mange som leser det du skriver, uten å legge igjen kommentarer. Kommentarer er bare et uttrykk for engasjement, men dersom du skriver fyldestgjørende, noe du som oftest gjør, er det liten grunn til å legge til noe. Da blir det bare GPP. Jeg leser mange blogger med stor glede, din inkludert. Jeg kommenterer relativt sjelden.

 7. Bare hyggelig ;-). Du har stått på RSS-feedlista mi siden jeg begynte med det, og selv om ikke alt leses med like stor interesse, så har du en vinkling på bloggen din som ihvertfall jeg setter pris på og som gjør at jeg kommer tilbake nesten hver dag.
  Det skal en god del til.

 8. Her ble det sagt mye fint, tusen hjertelig takk. Og takk for at dere leser. Så skal jeg forsøke å være tilliten verdig også i fortsettelsen.

 9. Her ble det sagt mye fint, tusen hjertelig takk. Og takk for at dere leser. Så skal jeg forsøke å være tilliten verdig også i fortsettelsen.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.