10May

Fri flyt av info om dine venner

Facebook annonserer innføring av Facebook Connect, som er en sosial datautvekslingsprotokoll som gjør det mulig for deg å samle alle dine sosiale nettverk til ett felles. Det er et svar på Googles Friend Connect basert på selskapets Open Social code.

Kort fortalt: alle store sosiale nettstedet og medier har forstått at vi alle er medlem av flere slike nettverk og at vi derfor har behov for å samkjøre våre digitale vennekretser og aktiviteten på de ulike. Samtidig sørger systemet for at hvis du velger å være aktiv i et annet nettverk en periode, kan du allikevel holde ditt nettverk up-to-date ved at de ulike utveksler info til hverandre om din og dine venners aktivitet.

Du slipper kort og godt å velge bort noe 🙂 Selv er jeg aktiv på Twitter, Facebook, LinkedIn, FriendFeed og flere andre. Jeg kan meget godt tenke meg at kontaktene i alle disse nettverkene kan samkjøres. Det gjør min sosiale verden enklere i alle fall.

(Via TechCruch.)

Nå venter vi bare på at arbeidslivet skal forstå logikken bak Open Social. Fremdeles tror arbeidsgivere og rekrutteringsbyrå at det er en genistrek med egne rekrrutteringsmoduler på nett som ikke lar meg overføre data fra en søknad/CV til en annen. Vel, la meg si det slik: det er ikke det. De aller mest lukkede systemene er bare irriterende, og gjør at jeg ikke gidder å søke hos arbeidsgivere hvor jeg må gjøre alt fra bunnen av igjen.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.
Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.