17Jun

Helomvending – for hvem?

Finnmark Dagblad hadde i går et oppslag der om det norske arbeidet med den nordiske samekonvensjonen. Sametingspresident Egil Olli har tidligere karakterisert regjeringens arbeid i den senere tid som et svik og en krigserklæring mot Sametinget. Han har hevdet at regjeringen har foretatt en helomvending i sitt konvensjonsarbeid – noe som også var poenget i avisens framstilling.

Olli

Men så framkommer det i saken at det nå har vært nye samtaler mellom sametingspresidenten og statsråd Rigmor Åserud, og nå uttaler Olli:

Jeg trodde vi var enige, men slik var det ikke. Jeg har allerede sagt nok i denne saken. Nå er vi nødt til å se framover.

Den viktigste setningen i dette utsagnet var kanskje den i midten? I alle fall – det er ikke godt å se hvem som har helomvendt.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.