25Aug

Hjemmelaget snack til rødvin og kaffe

Jeg er jo kjent som en sunnhetens apostel. Det er derfor ikke mer enn rett og rimelig at jeg nå tipser dere mine trofaste og troløse lesere med hvordan man ordner seg lørdagsgodt/snack for lørdagen (for vi spiser vel ikke godt/snack i uka, gjør vi vel?):

Ta en pakke pinjekjerner, en neve eller to 4-korn-blanding, litt lin- og sesamfrø og rist i stekepanna. Gi det hele en spiseskje honning til slutt, rør rundt til en klissen masse og spre det hele tynt ut over et matpapir. Dryss litt salt (helst moldon) over. La avkjøle, og skjær deretter opp i passende posjonsbiter.

Prosessen tar tre-fire minutter. Vips, så har du et nydelig knekk-aktig snack, med smak av karamell og korn, forholdsvis kalorifattig, veldig billig og temmelig sunt. Perfekt til sterk kaffe (espresso) og rødvin.

Sunnheten kommer av masse fiber, forholdsvis lite sukker. Fibrene gjør at du ikke spiser mange bitene før du er mett. Velbekommen.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

One comment

  1. Det så godt ut. Skal prøves i morgen 🙂

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.