18Jul

Hva er det med journalister og nett?

Dagsavis-journalist Reidar Spigseth konkluderer med at nettmedier og -journalister ikke egentlig driver med journalistikk, slik vi kjenner journalistikk fra andre medier.

Viral-stuntet til Bekmambetov må sies å være en suksess, men det er også med på å stadfeste inntrykket av at nettmedier driver en flyktig og ikke alltid pålitelig nyhetsformidling.

Saken Spigseth viser til er videoen (se nederst) som viser en arbeidstaker gå amok på kontoret, med vold og ødeleggelser i sitt kjølvann. Videoen viste seg å være et høyst regissert PR-stunt for filmregissør Timur Bekmambetov og hans film “Wanted”.

Spigseth mener altså at nettmedier driver en flyktig og ikke alltid pålitelig nyhetsformidling. Og det står i motsetning til papiraviser da, formoder vi? Pålitelig, serru. Dagsavisens kulturjournalist Sissel Hoffengs artikkel “Nettsirkus” (trykket i forrige lørdags papirversjon av Dagsavisen) var nok et eksempel på at enkelte journalister nærer så stor angst og inkompetanse i forhold til de digitale mediene, at de strengt tatt burde avstå fra å kommentere dem.


http://view.break.com/513310 – Watch more free videos

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

2 comments

  1. Gunnar Andreassen

    Jeg klikker meg innom endel nettaviser i løpet av en dag. Har ikke vært innom Dagsavisen på ca ett år, eller er det to?

  2. Jeg klikker meg innom endel nettaviser i løpet av en dag. Har ikke vært innom Dagsavisen på ca ett år, eller er det to?

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.