24Jun

Hva om velgerne kuppet valgkampen?

Valgkamp har til nå vært partienes og de folkevalgtes arena. Velgerne derimot, har i stor grad hatt rollen som mer eller mindre passive tilskuere. Men hva om det var omvendt?

Om ikke lenge vil  partiene ha snekret sine politiske plattformer og nominert sine foretrukne kandidater. Og selv om partimedlemskap og deltakelse i nominasjons- og programarbeid er mulig for oss alle, så velger de fleste av oss å ikke delta.

Så: hva om det var annerledes? Hva om velgerne hadde en plattform der man kunne utøve programarbeid og kandidatnominasjoner utenfor partiene? I all beskjedenhet, som et lite eksperiment, forsøker jeg å lansere nettopp det. Gjennom plattformen Ideascale.com lanserer jeg nå de partiløses plattform for programarbeid og kandidatnominasjon for sametingsvalget 2013.

Sametingsvalget 2013 - velgernes plattform

Velgerforum for Sametingsvalget 2013

 

Det er to grunner for initiativet:

  • min interesse for samepolitikk
  • min interesse for ny teknologi og hvordan teknologi kan endre maktforhold

Sjekk ut velgerplattformen Sametingsvalget 2013, og fortell meg hva du synes om initiativet – enten i kommentarfeltet under her eller i form av kommentarer på selve velgerplattformen. Dersom initiativet skal lykkes, så forutsetter det velgermobilisering før partiene bestemmer seg for programmer og kandidater. Nå er det opp til deg.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

3 comments

  1. Eh, valgkamen har nå vel i noen tiår nå vært  journalistenes område?

  2. linken virker ikke hos meg

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.