8Sep

Hvorfor jeg kjøpte Dagbladet i dag…

Jeg var nødt. Jeg hastet inn på Narvesen i Sandvika, sikkert litt flakkende i blikket, og kikket meg rådvill rundt. Det kunne blitt Aftenposten, men valget fallt på Dagbladet. Så, i dag kjøpte jeg altså papirutgaven av en riksavis. Det er veldig lenge siden sist. Men har man ikke mynt og skal parkere bil ved myntautomat, så må man veksle. Kl. 0700 om morgenen er det erfaringsmessig smått med veksel i kassene, så da må man kjøpe noe for få mynt tilbake. Som sagt, så gjort.

Dette ble kanskje ikke den dype analysen av papiravisenes dødende forretningsmodeller som jeg hadde tenkt. Eller så var det nettopp det det gjorde.

I den anledning anbefales Undercurrents pågående prosjekt om hvordan finansiere nettjournalistikken. Har du tips, så legg dem inn i kommentarfeltet der.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

4 comments

  1. Dagbladet bruker som regel være den siste avise igjen i stativene når folk har kjøt alle de andre. siste valget – og mange tar ikke det engang.

    Støtte av nettaviser, nettmagasin (vet ikke om rene blogger burde støttes) pr leser – og så bruke webstatistikk som grunnlag. Enkelte lokalaviser har faktisk færre lesere en leserlagde nettaviser og nettmagasin. Muligheten burde kanskje undersøkes. Men må være et system i bakgrunnen her.

    • Vel, selv er jeg litt imot denne pressestøtten da, enten den er for papir- eller nettaviser. Men i den grad man mener man må ha støtte, så er vel neppe ren besøksstatistikk noe å støtte etter. Nettsteder som besøkes mye burde klare å gjøre butikk av besøket. Og da sliter jeg med å finne andre gode argumenter for pressestøtte. Men jeg ser jo at noen tiltak kan være nødvendige, for eksempel i et samisk sammenheng hvor det ikke finnes et avismarked stort nok til å bære publikasjonene – men hvor behovet både kulturelt og språklig er til stede.

  2. Dagbladet bruker som regel være den siste avise igjen i stativene når folk har kjøt alle de andre. siste valget – og mange tar ikke det engang.

    Støtte av nettaviser, nettmagasin (vet ikke om rene blogger burde støttes) pr leser – og så bruke webstatistikk som grunnlag. Enkelte lokalaviser har faktisk færre lesere en leserlagde nettaviser og nettmagasin. Muligheten burde kanskje undersøkes. Men må være et system i bakgrunnen her.

  3. Vel, selv er jeg litt imot denne pressestøtten da, enten den er for papir- eller nettaviser. Men i den grad man mener man må ha støtte, så er vel neppe ren besøksstatistikk noe å støtte etter. Nettsteder som besøkes mye burde klare å gjøre butikk av besøket. Og da sliter jeg med å finne andre gode argumenter for pressestøtte. Men jeg ser jo at noen tiltak kan være nødvendige, for eksempel i et samisk sammenheng hvor det ikke finnes et avismarked stort nok til å bære publikasjonene – men hvor behovet både kulturelt og språklig er til stede.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.