15May

IKT Norge skyter seg selv i hodet

IKT NorgePer Morten Hoff i IKT Norge måtte i dag forsikre norske arbeidstakere særskilt om at de ikke skal få sparken dersom de surfer innom Facebook i løpet av arbeidsdagen. En IKT-foreningen som finner slike forsikringer nødvendig, burde dyppes i Windows Vista og rulles i GroupWise og spamfiltreres ut av såvel arbeidslivet som internett.

En arbeidsgiver som i dag ikke forstår betydningen av medarbeidernes sosiale nettverk, vil snart være utkonkurrert. Snarere enn å advare mot Facebook og andre sosiale medier i arbeidstiden, burde arbeidsgiverne oppfordre til bruk av ethvert medium som gir mening og gevinst i arbeidet. Og fritiden, for den del.

Selv er jeg innom en rekke slike hver dag, på jobb og i fritiden. Og noen av mine beste rådgivere og kollegaer arbeider i andre og konkurrerende virksomheter til den jeg arbeider i. Arbeidsgiver har oss arbeidstakere på “utlån”, og våre nettverk strekker seg på tvers av de grensene den aktuelle arbeidsgiveren stiller til rådighet.

Profesjonelle og medievante medarbeidere er oppmerksom på lojalitetsgrensene og hvor de er. Dermed tjener både jeg og arbeidsgiver på den kontakten jeg har med relevant kompetanse. Vi snakker ikke pludring og “surfing”. I mitt tilfelle er det snakk om konkrete råd og tips i forhold til artikler, kampanjer, research, nettutvikling, bildebehandling osv. Utveksling av lenker, lesestoff, filer og arbeidsprøver.

Og midt i denne utviklingen finner vi altså IKT Norge og engstelige representanter som Hoff. Som fremdeles tror at streng kontroll og detaljstyring fungerer i et moderne arbeidsliv. Problemet med standardisering og begrensninger i arbeidsgivers datasystemer og utstyr er imidlertid et større problem. I mange tilfeller utstyres arbeidstakernes med så dårlige og bakstreverske løsninger, at man rent faktisk ikke har annet valg enn å bryte IT-reglementet for å få jobben gjort. Hoffs argument om at arbeidsgivere behøver hjemmel og regler for å få innsyn i ansattes elektroniske kommunikasjon, er en fullstendig avsporing.

Antall arbeidstakere med hjemmekontor vokser. Hvorfor? Hvis det er et problem at arbeidstakerne har full frihet på PCen, hvorfor da tillate hjemmekontor? Fordi produktiviteten og kreativiteten vokser og fungerer i et system med frihet til å velge arbeidsverktøy og hvor holdninger som IKT Norge og Hoff er talsmenn for ikke eksisterer.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.