29Dec

Journalister vil ha ombud.

Bare halvparten de spurte journalistene mener at selvdømmeordningen Pressens Faglige Utvalg (PFU) er det beste vernet for ytringsfriheten. Det viser en undersøkelse foretatt av fagbladet i Journalisten. 40 prosent av de spurte mener det er nødvendig med et offentlig medieombud. Men PFU-leder Odd Isungset mener den lunkne oppslutningen om pressens selvdømmeordning holder lenge:

At så mange mener det er jo veldig hyggelig.

Også Journalistens egen journalist klarer i løpet av artikkelen å omtale støtten for PFU som “massiv”, mens Norsk Journalistlags nestleder Kjetil Haanes slipper til med følgende kortslutning:

At mediene dømmer seg selv, er vesentlig for at demokratiet skal fungere. Skal det suppleres må det være av et organ som passe den uredigerte delen av pressen, et organ for nettregler.

Pressens selvdømmeordning er naturligvis ingen forutsetning for at demokratiet skal fungere. Det får være måte på gigantomant selvbilde.

Og igjen ser vi altså journalistlaget ta til orde for kontroll av internettet. Det er åpenbart smertefullt for mange journalister å se at det som tidligere var ekslusive privilegier ved journalistrollen, nå er fritt fram for alle: å meddele seg.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.