4Feb

Kommunikasjon og lojalitet for viderekommende

Jens StoltenbergJens Stoltenberg forsøkte i går så godt han kunne å selge regjeringens gode forsett og intensjoner med det bebudede blasfemi-tillegget til straffeloven. Han klarte det ikke. Verken da eller før har noen klart å se en fornuftig eller akseptabel hensikt i å begrense ytringsfriheten (med noen unntak) når det gjelder krenkelser av religioner og religiøse følelser.

Senterpartiets Liv Signe Navarsete sier i dag at hun erkjenner at selv ikke Stoltenberg (med sine kommunikasjonsevner) klarte å formidle Sps og regjeringens budskap i går. Redaktør Harald Stanghelle var blant de i pressen som også hadde problemer med å forstå hvordan dem ellers så veltalende og argumenterende Stoltenberg klart å rote saken til med en tildels usammenhengende og forvirrende redegjørelse i går.

Men han gjorde så godt han kunne. Han stod opp og forsvarte et lovforslag (in spe) som regjeringens flertall verken ønsker eller tror på. Intensjonen bak lovforslaget var uklar og argumentasjonen som ble levert var høyst mangelfull. Stoltenberg forsvarte et lovforslag som ikke lar seg forsvare. Begrunnet det som ikke kan begrunnes.

Det vi så i går var en øvelse i kommunikasjon og lojalitet for viderekommende. I dag er lovforslaget fordampet, men bildet av en lojal statsminister står. Stoltenbergs hensikt i går var å være lojal. Lovforslaget var uansett dødt lenge før den tid.

Bildene delt av Arbeiderpartiet og er distribuert med en Creative Commons lisens.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

4 comments

  1. Det er nok folk i sin alminnelighet som er for dumme til å forstå begrunnelsen bak forslaget. For det er jo nå redusert til nettopp det: Folk forstod ikke de gode hensikter

    • Ja, det er jo problemet ofte med folket, at de ikke forstår. Anders Heger formulerte på denne måten til Journalisten:

      – Det er en interessant observasjon at folk tenker mer prinsipielt og overordnet enn de som egentlig er satt til å gjøre det.

  2. Det er nok folk i sin alminnelighet som er for dumme til å forstå begrunnelsen bak forslaget. For det er jo nå redusert til nettopp det: Folk forstod ikke de gode hensikter

  3. Ja, det er jo problemet ofte med folket, at de ikke forstår. Eller er det som Anders Heger sier til Journalisten:

    – Det er en interessant observasjon at folk tenker mer prinsipielt og overordnet enn de som egentlig er satt til å gjøre det.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.