2May

Kritikkløs journalistikk om dataspill

Digi.no serverer i dag (igjen) en nyhet om at voldelige dataspill er farlige for barn og samfunn. Slike nyheter serveres oss jevnlig gjennom året, og den såkalte forskningen er som regel finansiert og initiert av enkeltpersoner og grupper med moralsk agenda for å angripe de nye mediene – spesielt dataspillene.

Denne gangen er det forskerne (far) Ronald Gentile og sønn Douglas Gentile som har gjennomført en studie som avdekker at barn som jevnlig bruker voldelige dataspill blir signifikant mer agressive. Men det kan være grunnlag for en viss skepsis til familien Gentiles forskning, ettersom i alle fall sønnen er tilknyttet det smått konservative National Institute on Media and the Family og deres moralske medieforskningsarm MediaWise.

Når det er sagt; temaet for forskningen i denne saken var altså verken vold eller agressjon, men snarere de pedagogiske prinsippene i bruk i dataspill – og hvordan disse i neste omgang kan brukes til læring av andre ting. Så er det naturligvis ikke så spennende tema som at voldelige dataspill skaper agressive barn.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.