10Nov

Musikalsk julekalender 2015

Hver dag i perioden 1.- 24- desember 2015 publiserer jeg en ny artikkel om ulike artister, album og låter i genren julemusikk, krydret med litt funfacts om artistene, innspillingene eller låtene. Inntil 1. desember kan du imidlertid kose deg med Olga Marie Mikalsen (lyrisk alt) sin litt spesielle versjon av Ave Maria.

Verdt å merke seg er den respektfulle artikkelen på Wikipedia om henne, der hun omtales som “en norsk sanger” med en “helt spesiell sangteknikk”. Det forhindret henne altså ikke i å opptre på flere av verdens største scener. Journalist Sverre Gunnar Haga skrev etter hennes død i en nekrolog i Dagbladet:

Når Olga Marie Mikalsen satte i gang med sin høyst personlige tolkning av «Våren», var det ikke utelukkende Edvard Griegs lyriske kraft som slo publikum til bakken. En nådeløs kritiker ville kanskje sagt at hun manglet det meste: timing, pusteteknikk, noteforståelse, rytme, gehør og framfor alt, sangstemme.

I årets julekalender her vil du imidlertid kunne lese om artister og julemusikk som preges av litt andre musikalske kvaliteter. Inntil da, kos deg med Olgas lyriske versjon av Franz Schuberts Ave Maria fra Opus 52 (1825).

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.