19Sep

NRK avslører politi-feil !?! ALARM!?

Utrykningspolitiet målte feil hastighet i Tana og tok derfor feilaktig førerkortet fra John Guttorm. Et par timer senere fikk Guttorm beklagelsen og førerkortet tilbake da politiet selv oppdaget feilen i det NRK omtaler som “en tilfeldighet”. Men NRK jaget videre i saken og fikk etterhvert også mobilisert Norges Automobilforbunds jurist André Fimreite i artikkelen med den nøkterne og beskrivende tittelen “- Helt utrolig“:

Jeg må si at når vi ser hvilke krav utrykningspolitiet selv stiller til apparat og rettspraksis, og likevel klarer å bomme med nitti meter, synes jeg det er helt utrolig. Noe så enkelt som å måle opp avstanden mellom punkt A og punkt B, det burde man klare å unngå.

Og det var vel nettopp det politiet i dette tilfellet, med mye møye, klarte å unngå? Og det var vel nettopp en gedigen gramatisk feil NRKs journalist eller juristen gjorde seg skyldig i? NAFs jurist har dessuten aldri opplevd maken til menneskelig feil (fra politiet), og sliter med å akseptere politiets beklagelse:

Det er greit at det er en menneskelig feil, men når man ser på konsekvensene for den som blir tatt, både med tap av førerett og i enkelte tilfeller fengsel, så synes jeg at det bør være et krav at politiet trippelsjekker seg selv.

Konsekvensene… som i denne saken verken ble fengsel, bot eller tap av førerkort, men snarere beklagelse. Da var det kanskje andre saker Fimreite “ikke har sett maken til” han viste til…?

Godt det er helg, for flere av oss ser ut til å trenge hvile.  På vegne av vanvittig mange?

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.