2Dec

NRK Sámi radios reportere kastet ut

NRK Sámi radios reportere ble kastet ut av hotellet som TheBlackSheeps bodde på i Århus under finalen i MGP jr Nordic. Årsaken var at journalistene ble for nærgående i forhold til de unge musikerne. Det forteller prosjektleder for MGP jr. i NRK, Eva Rutgerson Bie, til Aftenposten.

Ifølge Rutgerson Bie lot ikke journalistene ungene gå i fred inne på hotellet, men benyttet enhver anledning til å dyttet mikrofoner og kameraer opp i ansiktet på ungene. Hun tror oppførselen skyldes at distriktkontorer har vært vant til å ha lett tilgang til sine lokale helter:

Når det så tar litt av, og blir litt Beatles-tilstander over det, kan det være vanskelig å ha forståelse for at det ikke er like enkelt å ha like nær tilgang som tidligere. Vi reagerte på at ivrigheten tok litt overhånd.

Ja. Eller folkeskikk og presseetikk som det også kalles. Eller mangel på sådan.

Oppdatert:
Kilder i NRK forteller at det internt er stor uenighet om prosjektleder Rutgerson Bie beskrivelse av virkeligheten og hendelsene i Danmark. Blant annet stiller NRK Sámi radio seg uforstående til påstandene om uetisk oppførsel. Siste ord er neppe sagt i saken.

tilbakeviser også prosjektleder Eva Rutgerson Bie oppslaget i Aftenposten.

Programredaktør Ravdna Nilsdatter Buljo fastholder overfor Kjendis.no at påstandene i Aftenposten er tatt ut av løse luften og at NRKs reportere opptrådte eksemplariske.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

3 comments

  1. Så åpner altså NRK døren på gløtt for at det KANSKJE var noe i ryktene om utilbørlig oppførsel allikevel: http://www.sagat.no/index.php?id=54&article=14127

    Samtidig bekrefter VGs journalister oppslaget og innholdet i Aftenposten:
    http://www.journalisten.no/story/55868

  2. Så åpner altså NRK døren på gløtt for at det KANSKJE var noe i ryktene om utilbørlig oppførsel allikevel: http://www.sagat.no/index.php?id=54&article=14127

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.