4Jul

Ode til gamle menn, sommeren og Twitter

Politisk redaktør Arne Strand og Dagsavisen får innimellom så hatten passer her på bloggen. Velfortjent naturligvis, logrende og beundrende som avisa stiller seg til alt regjeringen foretar seg. Men Strand har underveis havnet på Twitter, og der er han så… søt(?) at jeg sliter alvorlig med å være kritisk. Noensinne.

19. juni twittret Strand om stortingsferien som satte inn. De påfølgende dagene kom twittringen til å handle om sommerstillheten som senket seg over arbeidsdagen. Men det var inntil statsminister Jens Stoltenberg kunngjorde pressekonferansen. Strand var på hugget den tiden han klarte å holde på konsentrasjonen:

@arnestrand

Tre dager senere skulle regjeringen legge fram sitt samlede politiske regnskap på nok en pressekonferanse. Det endte heller ikke i den aller mest kritiske journalistikken:

@arnestrand

Og de av dere som nå synes jeg ufortjent og usaklig harsellerer med en gammel mann; feil. Denne lille historien om Arne Strand, solbrenthet og Twitter sier mye om de nye sosiale mediene og en god del om hvor den nye journalistikken er på vei.

Og kanskje ikke så rent lite om gamle menn som (ennå?) ikke tar de nye mediene helt på alvor.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

6 comments

 1. Akkurat det der er veldig morsomt med Twitter synes jeg 🙂 For jeg er sånn som legger til folk jeg kommer over, og plutselig kommenterer jeg noe de sier – som at en mann som heter Arne har blitt solbrent og jeg sier kanskje noe til ham om det, og da har jeg glemt at han er politisk redaktør i en avis. Det er jo litt morsomt, man trenger ikke være seriøse med hverandre hele tiden på grunn av titler eller stillinger.
  – Cathrine
  @serendipitycat

  • Veldig sant, det er faktisk mixen som gjør twitter til et medium som jeg liker. Samtidig er det rørende naivt når slike som Arne får en følgerskare på over 1000 etter 40 tweet og åpenbart tror det skyldes twittring om solbrenthet.

   At han følges av så mange har naturlignok sammenheng med hans rolle som profilert kommentator. Man bør kanskje være seg det bevisst når man bruker Twitter. Men jeg mener ikke at han bør la være å fortelle verden om solens effekt på huden. Men kanskje ikke bare det?

   • Hehe, nei vi får tro og håpe at han også har andre tema å melde om etter hvert! Solbrenthet er ikke det mest spennende i lengden gitt… Det er vel en tilvenningsperiode for de fleste hvordan de skal bruke dette mediet. Noen kommer aldri ut av “for gøy”-boksen, noen klarer å bruke det konstruktivt til dialog, og de fleste bidrar i alle fall med noen interessante kommentarer og henvisninger.

 2. Akkurat det der er veldig morsomt med Twitter synes jeg 🙂 For jeg er sånn som legger til folk jeg kommer over, og plutselig kommenterer jeg noe de sier – som at en mann som heter Arne har blitt solbrent og jeg sier kanskje noe til ham om det, og da har jeg glemt at han er politisk redaktør i en avis. Det er jo litt morsomt, man trenger ikke være seriøse med hverandre hele tiden på grunn av titler eller stillinger.
  – Cathrine
  @serendipitycat

 3. Veldig sant, det er faktisk mixen som gjør twitter til et medium som jeg liker. Samtidig er det rørende naivt når slike som Arne får en følgerskare på over 1000 etter 40 tweet og åpenbart tror det skyldes twittring om solbrenthet.

  At han følges av så mange har naturlignok sammenheng med hans rolle som profilert kommentator. Man bør kanskje være seg det bevisst når man bruker Twitter. Men jeg mener ikke at han bør la være å fortelle verden om solens effekt på huden. Men kanskje ikke bare det?

 4. Hehe, nei vi får tro og håpe at han også har andre tema å melde om etter hvert! Solbrenthet er ikke det mest spennende i lengden gitt… Det er vel en tilvenningsperiode for de fleste hvordan de skal bruke dette mediet. Noen kommer aldri ut av “for gøy”-boksen, noen klarer å bruke det konstruktivt til dialog, og de fleste bidrar i alle fall med noen interessante kommentarer og henvisninger.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.