11Sep

Penger, PFU og Unge Høyre

Asle Skredderberget i NA24 anbefaler å gi Pressens Faglige Utvalg myndighet til å ilegge redaksjoner bøter dersom de bryter pressens etiske regelverk. Et alldeles utmerket forslag, synes jeg. Bedrifter som gjør penger på journalistikk, bør definitivt betale for etiske overtramp.

Etterhvert som definisjonsmakten flyttes fra papir til nett, blir stadig flere journalistiske overtramp evig tilgjengelig og søkbare. Selv for digitale evangelister som meg finnes det altså elementer i utviklingen som ikke bare er positive. Søppeljournalistikk er et slikt element. Samtidig blir jeg usigelig pessimistisk over at selv Høyre-ungdom seriøst anbefaler pressestøtte til nettpublikasjoner. Jeg trodde alvorlig talt pressestøtten skulle dø med papiravisen. Tydeligvis ikke.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.