11Jul

Sommerfuglvinger

Jeg er kommunikasjonsrådgiver. Jeg er skrivefør, og utdannet journalist. Jeg lever av å skrive, av å sette ord på rad og rekke. Mitt yrke er å bistå med budskap og ord. Å formulere budskap for ledere, folkevalgte og andre i retorisk nød og fortvilelse er mitt levebrød. Emilia er i nød. I sommer skal hun miste sin søster. Emilias elskede lillesøster skal dø, fem år gammel.

Jeg har en fantastisk lillesøster på fem år som fikk kreft i januar. Nyhetene ble verre og verre, og etter en lang stund tok legene mot til seg og fortalte oss at hun bare har denne sommeren igjen å leve.

Emilias ord i Aftenposten er solid hugget ut av levd liv og sørgelig erfaring. Ingen retoriske og fikse språklige grep. Ingen repeterende eller medievennlige budskap. Ingen svar på spørsmål som ikke er stilt. Bare kjærlighet fra søster til søster. Bare en storesøsters sterke og kjærlige armer som griper et lite liv i fritt fall.

Jeg derimot, kaster verdiløse ord ut i tomme luften – for betaling. Og priser meg lykkelig over skjebnen, som ga meg en sommer til å dikte framfor å miste. Men heldigst er den som har en storesøster med sommerfuglvinger.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.