20Sep

Er det egentlig sunt?

Avisenes kommentarfelt er ofte helt uinteressante, men i dag fant jeg en kommentar som nesten var like god som artikkelen den var haleheng til. Elin Ørjasæter slakter Dagbladet i en glitrende kommentar og beskylder avisen for systematisk bruk av usannheter, overdrivelser og søppeljournalistiske metoder. Anonym kommentator “Fjettulf” har følgende kommentar:

 Verden er litt rar. Momsfritak og statsstøtte til Dagbladet men moms på frukt og grønnsaker. Sunt valg?

Til orientering utgjør den direkte pressestøtten, momsfritaket og NRK-lisensen omkring 6,2 milliarder kroner årlig. Momsfritaket alene utgjør omkring 2 milliarder kroner, som Dagbladet får sin del av. Dagbladet har forresten etikk-redaktør. Visste du det? Dagbladet hadde i 2004 fire saker i PFU. I 2006 var antall klagesaker økt til 10, mens for 2007 var antall klager 14. Har han resultatavtale, tror du?

Selv har jeg altså sluttet å kjøpe Dagbladet, og jeg handler frukten “momsfritt” på Kiwi. Det er sunnere.

Til Knut:
Jeg vet jeg lovte å ikke irritere meg over Dagbladet. Sorry. Jeg gjør så godt jeg kan, men det er ikke lett. Til slutt blir jeg nok nykter, skal du se.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.