26Jan

Twitter overlegen på lokale nyheter

Ordfører Frank Ingilæ på TwitterOrdfører Frank Ingilæ twittret raskt om betydningen av regjeringens krisepakket for Tana kommune. Samtidig satt jeg og ventet på at NRK Sámi radio skulle rapportere hvordan krisepakkens bevilgninger fordelte seg i det samiske samfunnet. Forgjeves, i alle fall på det tidspunktet Ingilæ rapporterte via Twitter.

Det er altså ikke bare i de store, globale hendelsene Twitter kan være en interessant formidler av informasjon og opplysninger som tidligere kom via tradisjonelle medier. Også lokale nyheter egner seg utmerket via mikrobloggingstjenesten. Twitter er ganske enkelt en godt fungerende jungeltelegraf, hvor man gjør det lokale globalt og det globale lokalt.

Oppdatert:
NRK Sámi radio kom med oversikten én time etter ordførerens rapport. Poenget mitt er ikke at det er dårlig eller kritikkverdig (nødvendigvis), men at en tjeneste som Twitter endrer spillereglene også for formidling av lokale nyheter.

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

4 comments

  1. Interessant observert. Selv om jeg ikke helt finner meg til rette i twitter-format

  2. Interessant observert. Selv om jeg ikke helt finner meg til rette i twitter-format

  3. Det skal sies at det tok litt tid før jeg også fant meningen med Twitter. Men nå derimot, er det et uvurderlig verktøy.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.