6Aug

Utvalgte kommentarer – forslag?

Nå har jeg fått såpass mye leseraktivitet på bloggen at mine skrivende lesere fortjener litt mer opppmerksomhet enn hva tilfellet er nå. Jeg ønsker å implementere en slags “comment of the moment”-funksjon, hvor jeg kan framheve en kommentar for et tidspunkt eller en periode.

Det er veldig høy kvalitet på kommentarene, synes jeg og det ville være meningsfullt å vektlegge det i presentasjonen av bloggen også. Det er altså i første omgang kommentarenes kvalitet jeg ønsker å vektlegge, men jeg ser også for meg at det kan fungere sammen med en “disse har kommentert (mest?)”-funksjon.

Har du noen forslag til plugins – og hvordan jeg eventuelt burde presentere de utvalgte kommentarer? Sidebar, main page, regelmessig bloggpost – what ever? Hva mener du?

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

17 comments

 1. Martin Bekkelund

  Det er pussig at du tar det opp, for jeg har en kladd liggende helt klar til publisering, som omtaler kommentarer til nettaviser og brukernes vurdering av disse. Jeg er overbevist om at leserne selv bør bestemme hva som er bra og mindre bra kommentarer. Jeg publiserer min post og legger igjen trackback, så får du en idé om hva jeg mener.

 2. Det hadde helt klart vært kult å kunne gjøre det samme på egen blogg – at leserne selv kunne gi til kjenne hvilke kommentarer de satte pris på.

  Men her vil jeg jo gjerne gjøre det selv også – så kanskje begge deler:)

 3. Martin Bekkelund

  En weblogg er på mange måter brukergenerert, ved at brukere kommenterer på hver enkelt artikkel. Å la brukerne selv stemme frem gode kommentarer, er å ta brukergenereringen et skritt videre. Jeg har for eksempel vurdert et rangeringssystem for artiklene jeg skriver, slik at jeg bedre kan bedømme hvilke artikler folk synes er bra, og hvilke som er mindre bra.

 4. Det er pussig at du tar det opp, for jeg har en kladd liggende helt klar til publisering, som omtaler kommentarer til nettaviser og brukernes vurdering av disse. Jeg er overbevist om at leserne selv bør bestemme hva som er bra og mindre bra kommentarer. Jeg publiserer min post og legger igjen trackback, så får du en idé om hva jeg mener.

 5. Det hadde helt klart vært kult å kunne gjøre det samme på egen blogg – at leserne selv kunne gi til kjenne hvilke kommentarer de satte pris på.

  Men her vil jeg jo gjerne gjøre det selv også – så kanskje begge deler:)

 6. En weblogg er på mange måter brukergenerert, ved at brukere kommenterer på hver enkelt artikkel. Å la brukerne selv stemme frem gode kommentarer, er å ta brukergenereringen et skritt videre. Jeg har for eksempel vurdert et rangeringssystem for artiklene jeg skriver, slik at jeg bedre kan bedømme hvilke artikler folk synes er bra, og hvilke som er mindre bra.

 7. http://disqus.com/ gir ihvertfall muligheten for brukerne til å vekte kommentarer, og det ser ut til å funke fint på klippbloggen min ihvertfall. Men jeg kjenner ikke til noen pløgginn som gir deg den funksjonen du er ute etter dessverre.

 8. http://disqus.com/ gir ihvertfall muligheten for brukerne til å vekte kommentarer, og det ser ut til å funke fint på klippbloggen min ihvertfall. Men jeg kjenner ikke til noen pløgginn som gir deg den funksjonen du er ute etter dessverre.

 9. http://disqus.com/ gir ihvertfall muligheten for brukerne til å vekte kommentarer, og det ser ut til å funke fint på klippbloggen min ihvertfall. Men jeg kjenner ikke til noen pløgginn som gir deg den funksjonen du er ute etter dessverre.

 10. @hjorthen:
  jeg er litt skeptisk til å la et ekstern driftet system ta over administrasjonen av kommentarene. Men kanskje er det mer å vinne på det enn hva som er å tape.

  Det andre bekymrer meg mer: må man være disqus-registrert for å kommentere? I så fall er jeg redd jeg tilfører en ny barriere. Hmm.

  For å svare på min eget spørsmål – nei det må man ikke:) Vel, vel. Kanskje det er nettopp det som er greia da.

  @martin:
  ja, dersom du lager en plugin så får du holde oss orientert. Det høres ut som en veldig spennende ide: å kunne vekte artiklene på bloggens også.

 11. Jepp, jeg er også skeptisk og har dermed ikke begynt å bruke disqus på hovedbloggen. At jeg gjør det på tumblr er egentlig bare fordi de ikke har noe eget kommentarsystem, så der er man nødt til å bruke noe eksternt.

  Men jeg liker det, og det funker fint.

 12. @hjorthen:
  jeg er litt skeptisk til å la et ekstern driftet system ta over administrasjonen av kommentarene. Men kanskje er det mer å vinne på det enn hva som er å tape.

  Det andre bekymrer meg mer: må man være disqus-registrert for å kommentere? I så fall er jeg redd jeg tilfører en ny barriere. Hmm.

  For å svare på min eget spørsmål – nei det må man ikke:) Vel, vel. Kanskje det er nettopp det som er greia da.

  @martin:
  ja, dersom du lager en plugin så får du holde oss orientert. Det høres ut som en veldig spennende ide: å kunne vekte artiklene på bloggens også.

 13. Jepp, jeg er også skeptisk og har dermed ikke begynt å bruke disqus på hovedbloggen. At jeg gjør det på tumblr er egentlig bare fordi de ikke har noe eget kommentarsystem, så der er man nødt til å bruke noe eksternt.

  Men jeg liker det, og det funker fint.

 14. How are the beds made? Elliotts Designs iron beds start off as heavy gauge steel tube and rod. They then cut and bend all of the material at the time an order is placed. Once the materials are cut it is then taken to the foundry and their special blend of Aluminum is used for the castings. Once the bed is poured, it is then inspected. The bed is then hand filed and once again inspected. After filing, the bed is then sent through the roto-blast machine where the surface of the bed is preped for painting. The bed is then sent through the paint line where it is inspected before it is painted. Once painted and cooled, the bed is inspected once more before heading to packing if it is a one step finish. If it is a premium finish the bed is then inspected and sent to Duratique where the bed is hand painted, inspected, cured and then sent to the packaging department. The bed is inspected one final time and foamed and boxed. Why does Elliott s Designs inspect the bed so much? They want to be sure you receive the highest quality bed available.

Skriv din kommentar

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.