28Oct

Voldtektsmannen – en av oss?

Politiets Fellesforbunds Arne Johannesen konfronterer innvandrerorganisasjonene og lurer på hvorfor innvandrere ikke stiller krav til sine egne i debatten om overfallsvoldtekter.

Vi må våge å diskutere det kulturelle perspektivet, og hvilket kvinnesyn vi ønsker å ha i Norge. Samfunnet må utfordre imamer og de ulike innvandrerorganisasjonene til å ta ansvar. Det er påfallende at innvandrerstemmene er fraværende når overfallsvoldtekter kommer på dagsorden.

Er de? Fraværende? Mer enn sauegjetere, butikkansatte, reindriftssamer, sunnmøringer eller menn i sin allminnelighet? Er de virkelig fraværende? Og hva betyr egentlig påstanden om at “innvandrere ikke stiller krav til sine egne”? Sine egne??

Er vi der igjen, liksom? På den ene siden skal de fortest mulig snakke norsk uten aksent, ikle seg bunad og vifte med det norske flagg i 17. mai-toget (nei, nei, ikke samisk eller somalisk). På den andre siden må de til enhver tid forvente å bli slått i hardtkorn med de verste rovdyrene blant oss. De er jo “deres egne”, må vite.

Jeg kan i farten ikke huske at Johannesen har uttalt seg en eneste gang om norske menns holdninger overfor kvinner i de mange saker hvor norske, kritthvite, kristne menn er overgripere. Norske overgripere og drapsmenn er nemlig kun et justispolitisk problem. Forbrytelser begått av ikke-norske derimot, er først og fremst et etnisk, religiøst eller kulturelt problem. Det er noe ved dem, rett og slett.

Ålreit, så er ikke-norske overrepresentert på voldsstatistikken, og det må vi selvsagt få gjort noe med. For alt jeg vet er kanskje Johannesens løsning om internering av identitetsløse en løsning på noen av våre justispolitiske utfordringer. Men åpenbart ikke alle. Og selvsagt må det mer politi til, men ikke bare i Oslos gater.  Over hele landet meldes det om sammenslåinger av lensmanns- og politidistrikter som i praksis medfører at større og større deler av landet er uten reell politibeskyttelse store deler av døgnet.

At de på bygda i større grad er norske, hvite og kristne hjelper dessverre ikke så mye. De slår ihjel koner, stjeler og kjører skolebarn ned i fylla likefullt.

For det er fremdeles våre egne – de kritthvite, kristne og norske menn som rent numerisk utgjør flertallet av rovdyrene i vårt samfunn. Det er de som dreper flest ektefeller, eks-koner og samboere. Det er i hjemmet de fleste overgrep skjer, og det er fremdeles flest norske, kristne og kritthvite hjem i dette landet. Det bør vi huske på når slike som Johannesen later som om han har kjappe og gode løsninger.

Oppdatert 29.10.2011 kl. 18:27:
Jeg anbefaler forøvrig Vampus’ innlegg med tilsvarende tema “Fy, Fabian!”

Til orientering;

Alle innlegg som omhandler debatten for-imot innvandring og flerkultur blir slettet. Diskutér gjerne temaet; hvordan vi ser på nordmenn som invidier og andre etnisiteter som grupper eller minoritet vs. majoritet langs disse linjene. Men den sedvanlige “innvandrerne kommer og tar oss” greia kan dere finnet et annet sted for.

Oppdatert: Innlegg som holder en aggressiv tone og som inneholder respektløs omtale av mot- og meddebattanter fjernes kategorisk.

Oppdatert 29.10.2001, kl.16.49: Kommentarfelt stengt for denne artikkelen. Årsaken er den voldsomme mengden drittkasting om innvandrere, undertegnede og med- og motdebattanter. Jeg velger å fylle livet med et glass vin, litt pizza  framfor å sitte foran skjermen å moderere hatske innlegg. Takk til alle som bidro og takk til deg for at du lese.

Artikkelen ligger tilgjengelig på Nyemeninger.no, og kommentarfeltet der er fremdeles åpent.

Mvh Pål H.

http://www.nyemeninger.no/

Share this Story

About Pål Hivand

Kommunikasjonsrådgiver for Sametinget, og skribent. Wikipedianer. Twitrer og blogger om politikk, medier, samer og musikk. Hekta på jazz, lakris og landeveissykling. Masterstudent i ledelse ved UIT og skriver om Miles Davis. Pappa til to superhelter.

158 comments

 1. Takk! Et vettugt innlegg, håper det når ut til mange!

 2. OK! Jeg legger meg flat. Jeg er en heterofil norsk mann. Det er vi som står for 92% av småkriminaliteten, 97% av voldskriminaliteten, 94 % av råkjøringen.  Men har jeg noen gang stilt krav til “mine egne”? Har jeg noen gang konfrontert det heterofile norske mannsmiljøe? Nei.

  • 🙂 Og hvorfor skulle du det?

  • martellhartell martellhartell

   Tipper du mange ganger har sagt til dine venner, sønner, nevøer, fettere og andre at de ikke skal slå jenter. At de ikke må gjøre forbrytelser. Om du bodde i et lokalmiljø hvor “alle” visste at 5-6 stykker solgte narkotika, eller bedrev gruppevoldtekter og skrøt av de slik man kan lese av dommer avsagt av tingretten foregår særlig i det kurdiske og afghanske miljøet i Oslo, så ville du kanskje snakket med politiet om dette? Det er det samme samfunnsansvaret asylsøkere og deres gjenforente familier bør ta. Å forvente noe mindre er rasistisk og nedvurderende av dem som sosiale vesener.

   • Helt klart. Som ledende representant for mannsmiljøet  må jeg innse at mannsmiljøet (særlig det heterofile) produserer voldsforbrytere, råkjørere og vinningsforbrytere. Det påligger meg et særlig ansvar å ta offentlig avstand fra kriminelle atferd, på den måten kan vi unngå å skape inntrykk av at slik atferd er akseptert eller endog respektert. Slik atferd slår jo tilbake på alle menn, også de som ikke er kriminelle, det gir menn et dårlig omdømme. Selv om ikke alle menn er kriminelle, vet vi med sikkerhet at praktisk talt all kriminalitet, særlig vold og voldtekt, blir begått av heterofile menn.  Dette må vi i mannsmiljøet ta på alvor. Hvilket jeg herved gjør.

    • Så bra, bare husk å ta avstand fra handlingene og ikke fra menneskene. Des mer isolerte mennesker er des vanskeligere er det å forandre seg til det bedre.

    • Hvis man skal ut, ha våpen klart i lomma. Det hadde vært skøy å sette en voldektsmann på plass.

   • live hard die young

    martellhartell, vet du egentlig no om overgreps miljøet i Oslo?
    Hvem som voldtar og hvem som driver med narkotika? men uansett, hvis du ikke vet det, så er det ikke de kurdiske eller afghanske miljøet som er verst på sånt i hovedstaden og andre steder i landet. Men det virker som om du har opplevd noe med akkurat de to miljøene? i såå fall så kan du diskutere her hvis du vil snakke om det 🙂 

   • Det er jeg enig i. Men fremdeles, du impliserer at dette skjer mindre i andre enn etnisk norske miljøer og det er jeg slett ikke sikker på. Og det blir allikevel merkelig når en politimann snakker om internering av mennesker og anklager på generell basis alle ikke-norske for å være feige tullinger som ikke har de rette holdninger – på ingen annen bakgrunn enn at de nettopp ikke er norske.

    Jeg synes det er mer påfallende at politi, kommuner og regjeringen tilsynelatende står stille og ser på at disse tingene skjer. Det er her løsningen ligger, ikke ved å anklage lovlydige innvandrere for unnfallenhet.

 3. Bra blogg, Pål! 

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! 

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg  

 4. Lol, nå vet ikke jeg om dette innlegget er ment som en spøk, men grunnen til av vi må ta tak i imamer er fordi de lærer barn at sharia loven er den eneste løsningen til et samfunn.

  “Kvinner er verdt en halv mann”, “drikking er forbudt”, “tyver får handa kuttet av”, “folk som ikke er muslimer må betale skatt”, “eye for an eye”, “homoseksuelle må bli drept”, “steining”, “alle som konverterer fra islam må bli drept”.

  • Jeg kjenner til, ikke så rent få faktisk, kristne som har mer enn et par kvinnediskriminerende meninger og utsagn på samvittigheten. Å peke på “de andre” har en frikjennende effekt i forhold til alle de man ikke peker på.

   Og få imamer og muslimer mener det du hevder overfor. Spørsmålet er, hvorfor kritiserer vi ikke norsk kultur og norske menn for alle voldtekter og drap? Eller er det ikke vår kultur som er problemet når norske menn voldtar? Er det individene da, liksom?

   • All religion er sprøyt! 😉

   • Norske menn er individer. Innvandrede og utenlandske menn er kultur og religion.

    • Så de som ikke er “etniske norske” er ikke individer????????? 

     • Nei. De er pakk!

     • Synes vi to skal møtes  så kan vi diskutere den “logikken” din:) du trenger sårt å møte ikke-etnisk norske og i tillegg en muslim så får du innblikk i realiteten 

     • I anstendighetens navn, og for din egen selvrespekt og renomè, å gi slike karakteristikker til 100 000`er av mennesker i Norge er både hatsk, sårende, og ikke hjemmehørende i en i utgangspuktet viktig debatt

     • Jeg ser at kommentaren min har blitt sensurert. Folk tåler ikke at noen skriver det alle tenker. Jeg skal innrømme at det er hatsk – fordi jeg hater dere. Det er sårende – fordi jeg vil at dere skal reise ut igjen og det hører nok ikke til i en debatt, men noen må rope ut!

   • Hvorfor vi ikke kritiserer norsk kultur og norske menn for voldtekter utført av hvite norske menn? Fordi det ikke har noen sammenheng, vel. 

    Later du seriøst som om visse kulturer som har funnet veien til Norge ikke har problemer og sammenheng med fiendtlige/nedverdigende holdninger ovenfor kvinner?

    Voldtekt vil alltid forekomme, med eller uten kultur, for i sin råeste form, handler det om en mann som vil dominere, en mann som tar seg til rette, en mann som er seksuelt frustrert, osv.

    For de fleste norske hvite menn som gjør det, så er det dette det dreier seg om. Slik er det ikke med mange av de andre som utfører voldtekt, fordi i tillegg til alt det, har de lært siden de var små at kvinner er mindre verdt enn menn, at kvinner er til for å tjene menn, at kvinner er til for å tilfredstille menn og at kvinners rolle i samfunnet er først og fremst å bistå mannens ønsker.

    Slike tilstander så man blant noen kristne miljøer – for veldig lenge siden. Heldigvis har vi stort sett fått utradert slike holdninger blant norske kristne, fordi vi turte å si fra, fordi vi påpekte det og kjeftet og hengte dem ut for det. 

    Men slikt skal man visst ikke gjøre for andre trosgrupper/kulturer.

    • Når kan vi vite – og hvem skal avgjøre – at voldtekt finner sted hhv “med” og “uten” kultur. Dette blir for simpelt. Mener Gooding at norsk kultur er enhetlig og entydlig når det f.eks.  gjelder kjønn og seksualitet?

    • “Hvorfor vi ikke kritiserer norsk kultur og norske menn for voldtekter utført av hvite norske menn? Fordi det ikke har noen sammenheng, vel. ”

     I rest my case.

  • Jeg er i forskjellige moskeer hele tiden. Har aldri hørt en imam si noe av det der. Bortsett fra at alkohol ikke tillat. Svigerfaren min er imam og mannen min fikk streng beskjed om at hvis han ikke behandlet meg bra så var han ikke en del av familien. For ikke så lenge siden var det “youth conference” i ICC moskeen på grønland. Da satt vi kvinner og menn,med hijab og uten hijab i  9 timer istrekk med foredrag om hvordan vi kunne yte bedre for dette samfunnet, hva vi som muslimer kan gjøre bra og hvordan vi kan forbedre oss som innbyggere og mennesker. En time var foredrag om hvor mye kjærlig vi jenter burde få og historier om hvordan profeten hjalp til hjemme og andre ting. Sjenerelt er det bare positive oppfordringer i moskeene, og jeg går i moskee minst en dag i uka.

   men selvfølgelig, dette er bare unntaket fra regelen ikke sant?. Muslimer kan jo ikke være noe annet en barbariske og kvinneundertrykkende..

 5. Babbel, babbel….

 6. martellhartell martellhartell

  Hvorfor stikke under en stol at de afrikanske og asiatiske miljøene i Oslo produserer brutale voldtektsmenn? Utvanner du ikke bare debatten rundt utfordringene som disse miljøene, med sin patriarkalske og kvinneundetrykkende bakhistorie fra hjemlandene, møter?

  Du snakker om numeriske tilfeller, men er det ikke mer riktig å se på den statistiske representasjonen?

  Din kunnskapsløshet viser seg også når du snakker om reindriftssamer. For de *er* nemlig overrepresentert på seksualmisbruk av barn. Det skyldes dels deres isolerte levesett, men også deres ultrakonservative trosretning læstadianismen. Norsk rettsystem har for lengst tatt tak i misbruket av 13-14 år gamle jenter i Kauto og Karasjokk. Hva med å holde kjeft om alt annet enn akkurat det relevante for problemstillingen rundt gatevoldtekter mens rettsvesenet tar tak i Oslos kurder,somalier og pakistanermiljøer?

 7. Statistikkinteressert

  “For det er fremdeles våre egne – de kritthvite, kristne og
  norske menn som rent numerisk utgjør flertallet av rovdyrene i vårt
  samfunn. Det er de som dreper flest ektefeller, eks-koner og samboere”. Helt sikkert, men hvor finner du tallmateriale for disse tingene? Jeg skulle veldig gjerne sett stats/tall på antall lovbrudd av spesifikke type (vold, voldtekt,ran, nark-relatert, trafficking etc) begått  av hhv asylsøkere, innvandrere sortert på etnisitet og etniske nordmenn.

 8. Jeg syns du prater som om du vet hvorfor innvandrere voldtar. Vet du egentlig det. Har det egentlig noe med kvinnesyn, kultur eller whatever å gjøre. Hva vet du egentlig? Pointe er, voldtar du er du kriminell. Hvordan skal den Norske befolking kunne beskytte seg mot in befolkning som forsøker å overta? Hva med sterilisering. Er jeg virkelig den eneste i Norge med panikkangst for hva som skjer mht den muslimske befokningen i England og også Danmark. Jeg bekymrer meg ikke over nordmenn som er kriminelle.

 9. Med tanke på at i absolutte tall så er innvandrere, eller personer med en annen etnisk bakgrunn enn norsk i flertall (ref oslo politi og dets rapport fra vår 2011).
  Samtidig som utenlandske kvinner på krisesenterene er også i absolutte tall i flertall, som kan leses på krisesenterets hjemmesider. De er altså ikke “bare” overrepresentert statistisk sett.

  Men man kan jo alltids redde seg ut med “mørketall”. 

  • Men dette er jeg enig i, 100 prosent. Men det hjelper fremdeles ikke å rette baker for smed. Den lovlydige somalier kan like lite som du ta ansvar for hva andre somaliere gjør. Dette er kriminalitet, og løses best av politi og påtalemakt – ikke maktesløs og symbolsk avstandstaken fra etniske grupper.

   • Innvandrermiljøene i Norge er svært “små” og innenfor disse har man mye større mulighet til å påvirke holdninger enn blant befolkningen generelt.

    Man må også erkjenne at grunnen til at de er overrepresentert på statistikken har med kulturen å gjøre, en kultur som er uforenlig med norske lover og norske forventninger om kvinnerettigheter. 

    Da må man ta tak i dette blant de som sogner til slike kulturer, ikke late som det ikke er noen sammenheng der, som du ser ut til å gjøre. 

    Det er vanskelig å endre holdninger blant folkegrupper og innenfor kulturer, men man kommer iallfall ingen vei hvis man aldri starter.

    • Og poenget ditt er altså som Johannesen, at de ikke har startet. Du og Johannesen kjenner naturligvis miljøene så godt at dere VET at det ikke skjer? Jeg mistenker deg og Johannesen å være så fastlåst i etnisitet, at dere ville ikke se virkeligheten om den hoppet og bet dere.

   • Den lovlydige somalier har også en identitet. Om somalieren ikke klarer å sannsynliggjøre sin identitet bør denne personen sperres inne inntil dette kan sannsynliggjøres. Det norske samfunn bør og skal ikke ha noe plikt utover basale behov ovenfor personer som ikke er villige til å si; jeg er meg.

    Det er først og fremst sunn fornuft, men også logikk.

    Er man utlending og begår voldskriminalitet, bør en straks utvises uten hensyn til hvilke kår en blir utvist til. Det samme hvis en inngir falsk anmeldelse for slike foreteelser.

    Og hvis den lovlydige ikke kan ta ansvar, hva i svarte driver Lysebakken og CO har mannsgrupper som sier; “ta ansvar”. Om man ikke antar at utlendinger pr def er idioter så bør den lovlydige somalier ha eksakt samme kapasitet som en etnisk norsk.

  • Dette likte jeg. Til og med tallene på deres egne kvinner viser at de er full i dritt. 🙂

 10. Vi har alle et ansvar for å leve etter loven, og oppføre oss rimelig bra! Vi har også et ansvar for å stoppe en Breivik, en voldteksmann, en som plager barn osv.. Nær sagt: Jeg er min brors vokter! Og det påfaller meg en særlig plikt i forhold til at det er mest menn som “vold”-tar, kvinner “forfør”-tar. Fysisk og psykisk vold er uakseptabelt, og vi må stoppe andre menn. Hører jeg og til gruppen innvandrere i tillegg, så ekstra mitt ansvar! Men det er jo en etisk overlegning, og det kan jo være vanskelig å synes noe om!

 11. Som mann som ikke voldtar eller slår kjærester så tar jeg overhodet ikke ansvar for hva andre menn måtte finne på i den retningen.

  Jeg er ikke likegyldig, men jeg føler NULL ANSVAR eller SKYLD. Jeg tar heller ikke ansvar for å oppdra andre menn eller for å misjonere blant mine mannlige venner omkring det forkastelige i en voldtekt eller vold i nære relasjoner. Vi vet alle hvor ille, uakseptable og lovstridige disse handlingene er uten at vi behøver å sitte og gnage på det.

  På samme måte forventer jeg heller ikke at kvinner tar ansvar for sine medsøstres vold i nære relasjoner (også mot sine egne barn) eller deres seksuelle overgrep mot barn de har omsorg for eller annen nærhet til. Selv om det er et område hvor det er viktigere enn noe annet å få revet opp gulvplanker for å belyse og hindre det grusomme som befinner seg under overflaten. Og det på grunn av de store mørketall og de skader og traumer kvinners vold og overgrep påfører barn og partnere.

  Jeg forventer ikke at kvinner kollektivt skal ta ansvar for å få disse sakene opp i dagslys eller for å hindre sine medsøstre i å begå grusomhetene, men jeg forventer at myndighetene snart må løfte lokket av dette tabuområdet og sette inn betydelige ressurser for å stoppe også disse kvinnene!

 12. Synes Johannessen peker på noe og har ett poeng.
  Du som skrev denne teksten har også ett poeng.
  Men..
  Hvorfor skal ikke Johannesen få stille spørsmålet om innvandrere gjør sin del av samfunnsoppgaven?
  For hvis ikke de kan gjøre noe, så kan vel ikke vi gjøre noe heller?
  Hvordan har DU tenkt å løse problemet? Hva mener DU vi bør gjøre?
  Om ikke vi kan gjøre noe, da kan sikkert ikke innvandrere gjøre noe heller, er det det du mener? 
  Hva er isåfall poenget med å skrive denne artikkelen, bare for å være uenig, uten å foreslå noen løsning på noe problem.
  Johannesen prøver i det minste..

  • Ja, Johannesen har et kjempepoeng, vi må få slutt på disse voldtektene. Men det er i mine øyne patetisk av en politimann å gå i rette med “de andre” og be dem ta klarere avstand fra det – det er ikke de som er problemet. 

   Problemet er de som forgriper seg på kvinnene, og mitt poeng er da dette: disse rovdyrene er ikke representanter for sine etniske grupper mer enn norske voldtektsmenn er representanter for nordmenn. Mer enn det var det igrunnen ikke.

   Men jeg er selvsagt enig i at vi må få en slutt på det.

   • “disse rovdyrene er ikke representanter for sine etniske grupper mer enn norske voldtektsmenn er representanter for nordmenn”

    Dette er beviselig feil, da de er overrepresentert på voldtektsstatistikken helt ut av en annen verden ift. nordmenn, spesielt mtp. overfallsvoldtekter som er den formen det er minst mørketall om.

    Hvordan skal vi få en slutt på problemet når du nekter å ta innover deg at det er spesielle årsaker til problemet?

    • Neida – de er overrepresentert på OVERFALLSvoldtekter. Alle de andre – majoriteten av voldtekter – er det faktisk kritthvite nordmenn fra Norge som står bak.

     Så hvorfor hisser norske menn seg opp over en bitteliten andel voldtekter, og blånekter å snakke om den store andelen deres egne etniske brødre står bak?

 13. Selvfølgelig er det flest norske som foretar voldteker her i Norge! Vi er jo i Norge! Men ser man prosentvis på dette, har jeg en sterk misstanke om hvem som kommer dårligst ut! Det er jo ikke noe å legge skjul på at mange av OVERFALLSvoldtektne blir gjort av innvandere(sier ikke at andre typer overgrep er greit! Men det er to helt forskjellige debatter!).

  Jeg synes det er helt forfedelig å lese om alle disse voldtekene og noe må jo gjøres. Det blir jo en kulturkrasj! Leste et forslag for ikke så lenge siden: DNA test alle som vil inn i landet. Nå vil sikkert noen si at, ja men da tar vi jo like gjerne alle i Norge med det samme, men dette er jo også en annen debatt.

  La det være klart at dersom innvandere gjør f.eks voldtekt, så er det på første fly hjem! men samtidlig har man jo problemet med papirløse flyktninger, send dem til nordpolen(neida). Men vil tro at de fleste har papirer, så får man heller se på andre løsninger for de som ikke har det.

  Dette var bare noen av mine tanker. Vær enig/uenig:) Dont care:)

 14. Hvor er disse tallene som viser hvor mange som blir voldtatt?
  Kilder?

 15. farlig fordreining av fakta, og diskusjonsekskluderende. som vanlig fra innvandrervennlige og politisk korrekte som ikke liker å forholde seg til fakta (stort mer får man jo ikke lov til å si i norge etter 22juli)

  ‘mørketall’
  -mørketall er liksom det dere tyr til. mørketall. jada….for å få fram at nordmenn er minst (!) like ille som enkelte innvandrergrupper. ‘mørketallene er høye’….tror du virkelig at muslimske kvinner ville rapportere inn om de ble voldtatt av mannen sin? tror du det? hvor tror du mørketallene er høyest? og hvorfor tror du det skilles mellom overfallsvoldtekt og voldtekt? fordi overfallsvoldtekt er en mild form for voldtekt?

  ‘Det er i hjemmet de fleste overgrep skjer, og det er fremdeles flest norske, kristne og kritthvite hjem i dette landet. Det bør vi huske på når slike som Johannesen later som om han har kjappe og gode løsninger.’
  -hva i all verden er dette for meningsløst vås? og ‘slike som johannesen’? hva er det for insinuering, eller båssettelse? det er 1,3 milliarder kinesere, og sikkert 300 millioner av de er ‘kriminelle’.  300 millioner kinesere er drøyt 10 ganger mer enn den totalt afganske befolkning i verden, så det betyr at kinesere er 10 ganger mer kriminelle enn afganere? du må da forstå at du må forholde deg til dette prosentvis? når 100% av overfallsvoldtekter i oslo er begått av innvandrere, så er det en temmelig alvorlig ting, og man behøver ikke ha konstuert mange raketter for å forstå hvor problemet ligger.

  jeg blir matt av slikt oppgulp du bedriver her. dette er noe av det dårligste, forenklede og forvridde jeg har lest i år, bortsett fra en viss manns manifest. og at vg kjører denne bloggen opp, er helt usannsynlig langt bak mål. men det positive er at dere venstrevridde bloggere bare skriver for hverandre.

  ‘At de på bygda i større grad er norske, hvite og kristne hjelper dessverre ikke så mye. De slår ihjel koner, stjeler og kjører skolebarn ned i fylla likefullt’
  -så du er bygdehater også. det rimer jo. de slår jo ihjel flere hundre koner bare i uka i bygdenorge, og kjører ned hele skoleklasser. selv i helgene. herregud, har du virkelig ikke annet å gjøre? selvhjernevasking? for et bunnløst hat som gjennomsyrer hele bloggen din.

  jeg har en enkel oppfordring til deg: neste gang du passerer en moske, det være seg i norge eller utlandet, så se om du får din kone/samboer/kjæreste til å håndhilse på den første og beste imamen du ser. lykke til. der og da bør kvinnesynet til de aller aller fleste innvandrere stå fjellstøtt foran deg. som bonus kan du få henne til å ta trikk eller t-bane alene hjem fra oslo sentrum på nyttårsaften, hvis tvilen fortsatt skulle være der.

 16. Nordmenn ofres mer enn gjerne på dumsnillhetens alter.
  Hva er årsaken til at det er så lett å nedprioritere det folket som faktisk er norsk, for å gi fordeler i pose og sekk til kynisk beregnende skurker og halvskurker?
  Skal vi utryddes? Eller må vi gjøre det selv?
  Jeg håper inderlig at de som får erfare ran, voldtekt, tyveri osv er de som lar sitt eget folk i stikken med raskt voksende grupperinger av utlandske kriminelle eller ekstremister som tar seg til rette på din og min bekostning.
  Det er kun et tidsspørsmål når de første shariakontrollerte områdene dukker opp (jfr England, Danmark m.fl.
  Vanligvis har det vært typisk norsk å være veldig forsiktige med ting som kan være farlige (jfr den enorme mengde påbud og forbud vi har). 
  Men når det gjelder noe så  radikalt omveltende som innvandrings-/asyl-/familieforenings-politikken så åpner man døra på vid gap til tross for de erfaringer som man hittil har gjordt seg, for ikke å snakke om de problemene som kommer når andelen muslimer når kritisk masse.
  Man hører ytterst skjelden om at noen andre innvandrergrupper lager noe kvalm.
  Hvorfor er muslimer så spesielle? Fordi de har en kultur og religion som sitter bom fast i steinalderen. Og så skal nordmenn være de som må tilpasse seg.
  Det er uhyrlig!

 17. Kjære
  Pål Hivand. Krisesentersekretariatets leder Tove Smaadahl og hennes likesinnede
  vil nok takke deg fordi du støtter så varmt og enøyd opp om deres   syn på
  det norske samfunn. I likhet med dem, lukker du øynene for fakta i norsk
  hverdag og -natt. Det norske samfunn består, i følge deg, av slemme og fæle
  menn! De fyller de tusen hjem, og problemet overfallsvoldtekter synes som ingen
  ting å regne i forhold til norske menn! At haugevis av fremmedkulturelle går
  løs på uskyldige kvinner og drar dem brutalt ned på gata for å voldta dem, er
  liksom ikke noe å ta på vei for. Fordi: Etnisk norske menn er mye verre, og
  slik du ser det, er vi andre”nordmenn” stilltiende om dette. Vi ser
  den mørke splinten i samfunnet, men ikke den hvite bjelken…

  Nå er det slik da, Pål Hivand, at dette med
  brutale overfallsvoldtekter er et nytt fenomen i Norge, som kom hit med
  fremmedkulturelle innvandrere/asylsøkere etc. Når Arne Johannessen tar bladet
  fra munnen, som flere med ham nå gjør, blir det for lettbeint å forsøke å
  tekkes Smaadahl og co med dine argumenter om de slemme, (etnisk) norske menn. I
  lang tid har det vært regnet som “rasistisk” å fortelle HVEM som står
  bak overfallsvoldtektene, eller HVEM som står bak grove narkotikaforbrytelser,
  grov vold osv., og HVEM som utgjør mesteparten av innsatte i norske fengsler,
  om man regner de alvorligste forbrytelsene. Prosentvis utgjør utlendinger og
  fremmedkulturelle et betydelig flertall i fengslene, mens de i det norske
  samfunn fremdeles utgjør et ganske lite mindretall. 

  De alvorlige forbrytelsene som fører mange
  utlendinger inn i norske fengsler, er politiets oppgave. De grusomme
  overfallsvoldtektene er i høyeste grad noe man må ta tak i, og da direkte
  rettet mot de gruppene som begår ugjerningene. Om en norsk kvinne forgriper seg
  mot en mann i fylla, eller en norsk mann mot en kvinne, er det ofte snakk om
  seksuelle handlinger hvor man ikke voldtar brutalt, men i stedet har/prøver å
  ha sex mot den andres vilje. Jeg vil påstå at forskjellen er himmelvid mellom slike
  overgrep, og det å bli dratt ned på bakken med brutal makt, og bli penetrert av
  en prustende voldtektsforbryter mens redselen for å bli drept, smittet av HIV
  etc jager i sinn og kropp. Nærmere drap er det vanskelig å komme.

  Ser du ikke dette, burde du forsøke å forestille
  deg det. Jeg holdt på å skrive at du burde prøve det. Disse brutale voldtektene
  MÅ det tas fatt i, og de må angipes hos dem som begår dem.

  Norske overgripere er ikke kun et justispolitisk
  problem. Norske overgripere tas i høyeste grad alvorlig, både av samfunnet og
  av andre, “kritthvite” menn. De blir etterforsket og pågrepet, de
  blir domfelt, og de soner sine straffer. Det skulle bare mangle! I motsetning
  til de som står bak disse overfallsvoldtektene, som knapt risikerer å bli tatt!
  Det risikerer i høyeste grad helnorske menn. Men heldigvis er det langt mellom
  de alvorlige overgrepene begått av etnisk norske. Så langt mellom dem er det,
  at det er vel verdt å minne om at forskning og undersøkelser viser at det blant
  norske kvinner, ja – de “kritthvite” kvinnene i bygd og by, finnes en
  lang rekke overgripere på forskjellige nivåer – fra mamma som voldtar sin egen
  sønn eller datter, gjerne med bruk av vold, til kvinnen som slår og mishandler
  sin ektemann eller partner, eller utsetter ham for grove, psykiske overgrep.
  Undersøkelser har fastslått at kvinner oftere enn menn bruker vold mot sin
  mannlige partner. Det er den groveste volden, som drap, hvor menn dominerer
  statistikken. Og de groveste tilfellene er svært sjeldne. Heldigvis. De groveste
  overfallsvoldtekter var for noen få år siden så sjeldne at de kunne omtales i
  politiets årlige “Nordisk kriminalkrønike”. Nå skjer det oftere enn
  en gang i uka, og det finnes ikke en eneste, “kritthvit”
  gjerningsmann! Det skulle da bare mangle at vi andre, norske menn reagerte på
  dette!

  Du skriver at ikke-norske er overrepresentert på
  voldsstatistikken. Vet du hvem som er overrepresentert på voldsstatistikken når
  det gjelder overgrep mot barn? Det er de som verken Smaadahl, Storberget eller
  du neppe noen gang vil nevne med et ord. Norske mødre! Det er grundig
  fastslått, men det gjenspeiles ikke i politiets statistikk eller i retten.
  Årsaken er at det tviholdes på et fokus om at norske menn er slemme. Med din
  blogg bidrar du til å holde liv i denne usannheten. For det første er vi ikke
  slemme. For det andre er norske kvinner (minst) like ille. Med unntak av de
  aller groveste voldssakene. Og da snakker jeg om vold i nære relasjoner, såkalt
  familievold, ikke om to karer som braker sammen en lørdagskveld (norske norske
  jenter også stadig oftere gjør).

  Norske menn er ikke rovdyr. 

  • Jeg har da ikke en eneste gang hevdet at norske menn er rovdyr? Men noen er det. Og er verken fordi de er norske eller menn – men fordi de er ROVDYR. Leste du i det hele tatt teksten før du lirte av deg dette?

   Du klarte rett og slett ikke å fatte poenget Fjeldvik, faktisk ikke ett eneste ett. Poenget mitt er at vi har en tendens til å behandle norske lovbrytere som individer, mens utenlandske er først og fremst forbrytere som representerer sin folkegruppe.

   • Godt jeg ikke er alene om ikke åfatte poenget ditt klinkende klart. Men jeg sliter også med å tenke så veldig på overfallsforbryterne på gata som enkeltindivider, når de faktisk er en gruppe. Vi kjenner jo ikke til de enkelte, de blir aldri tatt, men vi vet hvor vi kan nå frem til dem. Nemlig i de miljøene de hører hjemme.
    En utfordring til deg, siden Johannessens (m fl) forslag ikke duger: Hva er løsningen for å bli kvitt alle overfallsvoldtektene begått av ikke-vestlige forbrytere som knapt risikerer å bli tatt? Du ser at vi trenger mer politi, hvor mye og på hvilken måte for å unngå at norske jenter blir dratt ned på gata og voldtatt på groveste måte? du sier deg enig i internering av identitetsløse – hvordan tenked du deg dette? Eller er det bare noe du slenger ut av deg, mens ditt egentlige budskap er at norske menn er fæle?
    Og: Har du noen synspunkter på vold i nære relasjoner? For det er vold i nære relasjoner du bringer inn her. Er du enig i det jeg forteller om dette? Kjønnsmessig fordeling i parforhold, og overrepresentasjon av mødre når det gjelder vold mot barn?

    • Ja, men da blir spørsmålet: hvilket miljø hører de “hjemme” i.  Hva vil uttrykket “miljø” si i en slik sammenheng?

   • Når en gruppe på mindre enn 1% av befolkningen begår 99 % av alle overfallsvoldtektene i Oslo, ja, så ligger det noe mer der enn bare individene. Statistikken betyr også at en svært høy andel blant denne lille gruppen begår slike handlinger, noe som ikke er tilfellet for “rovdyrene” du heller vil prate om, hvite norske menn.

    Statistikken er så voldsom her at det beviselig må være noe mer enn bare individene som har noe å si. 

    Selvfølgelig skal ikke norsk-pakistanere, tamiler, somaliere eller noen annen slik gruppe måtte stå til ansvar for hva denne lille gruppen gjør. Men det er også disse gruppene som har best kontakt med og kjennskap til denne lille gruppen som gjør dette her.

    Det hjelper ikke at Arild Stokkan-Grande og en rekke stortingspolitikere står og protesterer mot voldtekt utenfor Stortinget, som de gjorde tidligere i år. De som utfører slike voldtekter gir jo blanke f’ i det.

    Johannesens poeng er at de som har mulighet til å påvirke denne spesielle gruppen som utfører overfallsvoldtekt kan ikke bare sitte på hendene og late som de ikke har en spesiell mulighet til å hjelpe til.

    Hvis amerikanere (det finnes 20 000 i Norge) sto for 99 % av overfallsvoldtektene, så hadde jeg utforsket om det var noen måte jeg kunne gjøre noe om det, og gå ut og fordømme at de drev med det.

    • “Selvfølgelig skal ikke norsk-pakistanere, tamiler, somaliere eller noen annen slik gruppe måtte stå til ansvar for hva denne lille gruppen gjør. Men det er også disse gruppene som har best kontakt med og kjennskap til denne lille gruppen som gjør dette her.”

     Hvordan vet du at tamiler har spesielt god kontakt med eller kjennsskap til personer som begår overfallsvoldtekt? Det samme gjelde for så vidt somaliere? Selv om en somalier begår overfallsvoldtekt, hvordan skal man på forhånd gjenkjenne en? Har de ytre kjennetegn? Hvordan vet vi at en tamil eller somalier begår overfallsvoldtekt som følge av kulturelle verdier og normer? Finner nordmenns seksuelle overgrep sted som følge av norsk kultur? Her er det en serie spørsmål som trenger seg på.

    • Nei det er ikke det Johannesen gjør, det er ingen oppfordring men en generell kritikk av innvandrere for at de ikke gjør nok. Hva vet vel Johannesen, eller du for den del, hva innvandrerbefolkningen gjør med sine menns holdninger? Når var du sist i en moské? For eksempel.

    • Poenget er dette: prosentandelen norske muslimer som begår overfallsvoldtekter er i størrelsesordenen 0,2 promille, eller to av ti tusen. Jada, det er fremdeles for høyt, men det betyr samtidig at det er 9998 som ikke i sin villeste fantasi ville funnet på å begå en overfallsvoldtekt. Og allikevel er det altså “innvandrere” eller “muslimer” som generelt begrep som blir dratt frem som problemet. At det ikke er mulig å se at dette faktisk er en generalisering som ikke henger på greip, og at det mistenkeliggjør og farliggjør en stor gruppe av våre landsmenn er for meg vanskelig å fatte. Jeg kan ta feil, men jeg tror det var noe sånt poenget til artikkelforfatteren var.

    • hei
     hvis det var amerikanere som gjørt dette da tror meg var ikke noe tale om ,det er drittsekker over alt uansett hvor de kommer fra men johannesens poeng er at han liker ikke invandre med ikke vestlig bakgrunn derfor han kommer med det ,
     det han opptatt i norge er å dramatisere samfunnet hele tiden at man skal blir tvinget for å satse mer penge på politi likvel de klarer ikke å avverge en teror handling i norge som kunne en gruppe på 4 stykke løst på en hurtig måte slik at de som mistet livet har sparte live sitt for det minst han og kollegen han som få skatt pengen våre skal være ærlig og skal si unskyld til de pårørende og for hele norsk folk .

   • Du fatter heller ikke hans poeng. Deler av  norsk kvinnebevegelse har ført en hatkampanje mot mannskjønnet på generell basis. Det er på tide å ta til motmæle også mot slike påstander som du kommer med. Vi er rett og slett trøtt av å bli fremstilt som potensielle forbrytere fordi vi pisser stående. Slutt med denne faenskapen. Vi har strenge lover i Norge mot voldtekt og statistisk sett er det særdeles få som begår slike forbrytelser – også av utenlandske menn. Ha litt respekt for statistikk og empiri – det er et fremmedord i dine kretser tydeligvis.

    • Men hvorfor er da forslag til “løsning” av overfallsvoldtektsproblemet ofte å mistenkeliggjøre så godt som alle med mer pigmenter i huden enn den jevne etniske nordmann? 

  • Norske menn er ikke rovdyr. (Men ikke-norske menn står for 100% av overfallsvoldtekter, så vi kan kalle dem for rovdyr).

 18. Bra innlegg. Hvem skal få bestemme om hva som er verre mellom det å bli overfalt og misbrukt enn det å bli systematisk misbrukt av ett familiemedlem eller familievenn, gjerne i flere år?

  Man mister perspektiv, og siden mørketallet over misbruk og voldtekt er så stort som det er så blir folket redd. De føler seg maktesløse, og det er da naturlig at man prøver å gjøre det man kan, og hvordan skal man kunne gjøre noe med noe som aldri blir fortalt fordi ofrene er altfor redde for deres liv på flere måter? Da går man naturlig nok etter anmeldte voldtekter,  overfallsvoldtekter som topper ”statestikken” selv om man vet at med statestikk i en slik sak som misbruk og voldtekt ikke har noe å si.. Man gjør det man kan.

 19. Har du lyst til å komme med absolutter MÅ du ha kilder til å backe opp med. Jeg stiller meg verken enig eller uenig til bloggeninlegget inntill videre men det er umulig å ta det seriøst uten harde tall.

 20. Med slike dustete utsegner avsløres at du intet har fått med deg av hva som skjer i samfunnsutviklingen – og du  bidrar med ingen ting – annet enn svada. Utopistene er farlige i sin tanketomhet. Det verste er at de er i regjeringskontorene også – utopistene altså.

  • Så sannheten er noe sånt som “ALLE innvandrere er noe dritt og alle er kriminelle, få dem ut av landet. Nordmenn er perfekte!”

   Tror du seriøst at nordmenn ikke gjør noe kriminelt? på tide og åpne øynene tror jeg..

   • Jeg mener det første du skrev: “ALLE innvandrere er noe dritt og alle er kriminelle, få dem ut av landet.” stemmer bra. 🙂 Den andre delen må rettes litt på. Vi er ikke perfekte, men vi overfallsvoldtar ikke barna våre. Vi gjør våre feil, men vi er ikke så hatefulle og kynisk som dere. Reis hjem Sumaiya Khan!

    • nei dere velger heller og torturere dem i mange år hjemme:) 

     De som er hatefulle her er deg og alle som er enige med deg, ingen innvandrer snakker like mye dritt om folk de ikke kjenner som det du klarer å lire av deg.

     Du som er hatefull når du ber meg stikke og ikke kjenner meg en gang. Det landet her er like mye mitt som ditt. Jeg er født og oppvokst her og moren min er norsk. Antageligvis er jeg en bedre ressurs for samfunnet enn deg siden jeg heller vil ha samhold  og gjensidig respekt enn blindt hat.

     På tide at du møter en som ikke er etnisk norsk. You’ll be surprised 🙂

     btw, de utlendingene og muslimene jeg kjenner er de mest lovlydige jeg vet om. Så du tar grundig feil når du sier at ALLE  er kriminelle.

     • Til Nordmannen S. Khan.
      En informativ, viktig og nyansert artikkel, (untatt første avsnitt).

     • Du burde moderere deg litte granne. Det er pga.av sånne som deg det blir fremmedhat i dette landet.
      Du snakker så mye dritt om etniske nordmenn at om de hadde kunnet så hadde de tatt deg i ræven og nakken og kastet deg til helvete ut av landet.
      Det er du som skaper dette hatet.

     • Jeg har blitt utsatt for vold to ganger i mitt liv. Begge gangene var det innvandrere. Min søster ble overfallsvoldtatt sist sommer, og ja, surprise – det var en innvandrer. Du har helt rett når du sier at jeg vil bli surprised – for det ble jeg. Kyniske og jævligere folk har jeg aldri møtt. Det er fint at du føler deg som en ressurs… For jeg føler meg bare som et offer.

     • Jeg er en fredelig kar. Har selvfølgelig gjort ting jeg ikke er så stolt av i ettertiden, men har reint rulleblad og rein samvittighet. Jeg har slåss 3-4 ganger i mitt liv. Hver eneste gang er dette en eller flere innvandrere som har vært tøffe i trynet og forsøkt å lage bråk. En gang brakk jeg nesa, en annen gang blei jeg nesten drapsmann da han lå der og surkla blod, men er det rart vi blir skeptiske når innvandrere kommer hit og oppfører seg sånn?

     • Å erklære seg som en “fredelig kar” for deretter å fortelle om “3-4 slåsskamper” og “en gang ble jeg nesten drapsmann da han lå der og surkla blod”… forteller vel en god del i denne debatten om perspektiv – eller mange på sådan.

      Man blir ikke “nesten drapsmann” av at innvandrere er tøffe i trynet. Det er ikke “de andre” som er problemet, Albert. Det er du som er problemet.

    • Nei da. Det finnes ikke insest her in Norge. Det finnes ingen fedre som voldtar sine døtre. Du har helt rett! Jeg foreslår at du beygynner å lese aviser og ikke bare se bare på TV. Tipper på du er trygdemisbruker og er FRPer. Get a life or maybe a job.

     • Hans Erling Gran

      Noe OT, men men…

      Nå er det vel sånn at FrP ønsker at folk skal kunne stå på egne ben mens AP syr puter under armene til de som ikke kan eller vil jobbe. Får man det for godt som arbeidsløs trygdemisbruker ønsker man ikke å komme tilbake i jobb igjen.

      Om man kan få bo i en leilighet til 9-10.000 i mnd som singel midt i Oslo dekket av kommunen, noe som ikke nødvendigvis en person med en gjennomsnitts inntekt (350.000?) hadde hatt råd til skjønner jeg godt at disse folkene ikke gidder å jobbe mere. 

      Det skulle vært like hard testing av folk som skulle fått trygd som prøving av saker for militærveteraner. Sistnevnte har som oftest risikert livet med det norske flagget på armen.Jeg holdt på å spy når jeg leste at hver tredje nordmann mottar noen form for trygd. Jeg er forøvrig ganske sikker på at utlendinger er overrepresentert her også.

 21. De fleste fremmedkulturelle og borgere av utenlansk opprinnelse ler seg skakke av vår taffel politikk på området, og de forstår ikke hvordan vi kan være så slepphente og ha så lite respekt for vårt fedreland og våre innbyggere. De som utfører slike handlinger skulle vært henrettet
  på slottsplassen i stedet for “luksus opphold” på norske “hoteller” , eller det som en gang i historien var kalt fengsler.

 22. Wow finnes det norske forbrytere!? I Norge?!?!? Da har vi ingen rett til å reagere på at 3% av befolkningen står for 65% av alle voldtekter og 99% av alle overfallsvoldtekter i oslo. Norske menn er rasister som reagerer på slike ting.

  • Så bra! Endelig en som bruker fakta i saken sin! 🙂 Du fikk en likt av meg.

  • I Oslo ble det i 2010 anmeldt 546 “seksualforbrytelser”. Har du belegg for å si at 345 av disse ble begått av 3% befolkningen? (usikker på hvem som her utgjør disse tre prosentene).

   Av alle fylkene i Norge er det flest innvandrere i Oslo, mange flere både prosentvis og i absolutte tall som i resten av landet. Dersom disse innvandrerne voldtar så veldig mye mer enn “vanlige norske menn”, hvordan forklarer du at per 1000 innbygger i Oslo begås det 0,9 seksualforbrytelser – akkurat det samme tall som gjennomsnittet i hele Norge?

   Oslo slås faktisk av både Rogaland, Sør-Trøndelag og våre tre nordligste fylker. Sist jeg sjekket var ikke innvandrere særlig overrepresentert der oppe. Men gode, norske, kristne menn er der nok av.

 23. Våkn opp da Pål. Er du helt dum ? Er det hvite etniske nordmenn sin skyld at kvinner blir voldtatt av somaliere, tirakere o.l ? Er du helt blåst eller ? Det er på grunn av sånne idioter som deg at man aldri får tatt tak i problemet. Du skjønner rett og slett ikke at dette er et problem knyttet til innvandring.

  Visst blir norske kvinner voldtatt av norske menn også. Men nå snakker vi om overfallsvoldtekter i Oslo sentrum. Voldtektene i hjemmene finnes i alle kulturer.

 24. alle muslim må get out from norge

  • Drar jeg blir du med:) 

   • Hvorfor det? Det er vårt land!! Kom deg ut av landet vårt, din muslim.. Religionen din er grunnen til all faenskap her i verden

  • Hahaha, mye blanda drops der ute. Fint tøff bak pc skjermen. Jeg blir kompis, enten du liker det eller ikke. Lite du får gjort uansett.
   Prøv heller å ikke hate, du kommer ikke langt med hat.

 25. En gang VIKING alltid VIKING, hvorfor hører vi ikka at dere Nordmenn er stolte over deres VIKINGA-historie?
  Jeg har bott i Skandinavien siden 1985 og siden den dagen har jeg ikke sett eller hørt at noen av dere er STOLTE Vikinger, hvorfor?

  Er det fordi at de hva brutale barbarer? De gjorde ikke noe annet en drepte og stjal….

  Så ikke kom hit og si at andre er sånne osv….

  Dere kaster dritt om andre samfunn men ser ikke bakeover i deres egen historie…..

  Ville bare si dette til dere.

  • De vikingene som bedrev sånt var jo stort sett bøllefrø ^^ de har vi overalt i dag også. Kvinnfolk ble tross alt uendelig mye bedre behandla i vikingtida enn mange damer blir i dag, uansett kultur.

  • Du har rett. Vikingene var barbarer for 1000 år siden! Selv den gang var det taktikk og handel med i bildet. De var heller ikke ute etter å overfalle 14 år gamle jenter i grupper på tre. Selv om vikingene var barbarer på sett og vis; vil dette si at du kan være en barbar nå? Svaret er nei.

   • Logikk: Så du mener at vikingene ikke voldtok og stjal pene og unge jenter? Les historien igjen.

    • Pss – det var for tusen år siden, og det romantiseres derfor lett i dag på samme måte som f.eks sjørøvere i middelalderen – hva i all verden er relevansen??

  • Skal man dra historie inn i bildet drar man jo saken ut til de grader. Men skal man først referere til historie så bør man først sjekke fakta, ellers mister argumentet sin styrke.

   At Vikinger var barbarer er et falskt kjennetegn som kirkens menn gav dem på den tiden, siden de eneste som kunne skrive var nettopp prester. Kirken gjorde dette for å legge skjul på sin egen grusomme framferd (heksebrenning, straffing av ikke-troende, osv). Sannheten om Vikingene er en helt annen enn du påpeker her!
   http://www.brandulph.com/vikinger.html
   http://www.folkets.info/component/content/article/12002-bokomtale-vikingene-bedre-enn-sitt-rykte
   http://www.norsk.dk/Om-Norge/historie/upto1814/viking/

   Ta det med deg videre! 🙂

  • Hjelpedes meg, her snakker vi om et aktuelt problem, invandrer menns holdning til kvinner i dag, år 2011. Det som er så synd med holdningen til dere invandrere når noen prøver å debatere et problem som omhandler slike tema, går dere så sykt i forsvar istedet for å prøve å se ting fra en annen vinkel. Vil påstå at det i de fleste debatter, før eller senere er det en som roper “rasist” og dermed er alt låst….Hvis dere kunne holdt det tulleargumentet unna halvparten av alle diskusjoner hadde vi kanskje kommet noen vei…sukk

  • Vi snakker dritt om andre samfunn fordi det skjer IDAG. Og ikke i fortiden.

  • Vikingene var fremragende handelsreisende og verdens beste skipsbyggere og navigatører. De befolket mye av Europa og var en av verdens mest fryktede krigerkulturer. Dessuten var de opptatt av hygiene og var velflidde i motsetning til hva deres kristne løgnaktige etterkommere har fremstilt dem som. Du kan jo komme en tur opp på universitetet du også, så kanskje du slipper å lire av deg sånne patetiske usannheter. 

 26. Det spiller vel ingen rolle hvor voldttektsmannen kommer fra. en voldtektsmann er en voldtektsmann og fortjener å bli straffet..så det har ingenting med land og religion å gjøre:)

  • Det har mye å si når en mindre gruppe i samfunnet ikke bare står for mange – men ALLE overfallsvoldtektene. Er du ikke enig i at hvis vi alle er lik på innsiden så er dette en statistisk usannsynlighet? 🙂

   • Hvor har du statistikken din fra? Var det ikke en norsk mann som voldtok i de siste dagene! 100% må være galt.

    • VG hadde en lykkedag når den saken kom inn. De tenkte, endelig – en hvit en. I seneretid viser det seg at han mest sannsynlig er fra Baltikum, så vi må nok dessverre bare smøre oss med tålmodighet og vente lengre på at en etnisk norsk person skal utføre en overfallsvoldtekt.

  • Nå er vel poenget her å forebygge. Selvsagt skal voldtektsmenn straffes, men det hadde jo vært mye bedre – spesielt for ofrene – å hindre at de blir voldtektsmenn. 

 27. Kan ikke menn bare la vær å åpne buksesmekken sin :-/

  • Du kan like gjerne si: “Kan ikke kvinner kle på seg?” eller “Kan ikke kvinner slutte å gå hjem alene i mørke gater hvor innvandrere kan ligge på lur?”. Ikke glem at innvandrere står for 100% av overfallsvoldtekter, det vil si: etiske nordmenn står for 0%. Tenk over dette på neste jentetur til syden.

   • Men kritthvite norske nordmenn fra Norge er OVERREPRESENTERT på ALLE de andre voldtektene. Og det er DET som er poenget.

    • De er overrepresentert fordi vi er overrepresentert i folketall. Vi er tross alt 4 millioner av de 4.9 millionene som bor i Norge. Make sense.

 28. idiot

 29. Bra innlegg.Men du kunne spart
  deg fra plagiatet fra Stolenbergs nyttårs tale og det avsnittet du
  stjal fra siste kronikken til Thomas Hylland var også litt
  smakløst.Egentlig kunne du spart deg for all svadaen du
  skrev.Når ABB gjorde terrorisme da var det et tegn på at
  alle Nordmenn kan være terrorister. Mange høyre folk gikk ut å tok
  avstand fra det ennå et hvert sinnsfrisk menneske vet at FrP og
  veldig mange mennesker på ytterste høyre fløy kunne funnet på noe
  slikt. Men nå det gjelder at 43 av 44 overfalls voldtekter i Oslo
  var gjort av mangfoldet da skal man bare plystre og le.Noter
  dette ned i dagboken din: Alle mennesker generaliserer. Du bare
  generaliserer på en annen måte. Det er måten vi forstår verden
  på. Hvis du er blind for din egen retorikk kan jeg deg fasiten: Her
  er det generalisering av eget folk: «At de på bygda i større grad
  er norske, hvite og kristne hjelper dessverre ikke så mye. De slår
  ihjel koner, stjeler og kjører skolebarn ned i fylla likefullt.»

  Jeg mener hva slags syn er dette å ha
  om seg selv: «de kritthvite, kristne og norske menn som rent
  numerisk utgjør flertallet av rovdyrene i vårt samfunn. » Er du av
  typen som skriver navnet ditt med liten forbokstav? Eller snakker du
  om alle ANDRE under den beskrivelsen. Kanskje du ikke er kristen så
  du skiller deg derfor radikalt ut?

  Du har kanskje i ditt syke sinn fått
  det for deg at å stigmatisere dine egne, vil løse problemet med at
  mangfold er ikke så koselig som folk skal ha det til? At kanskje
  ikke ulike barn leker best likevel?

  Jeg personlig har ikke noe behov for at
  mangfoldet skal gå ut å ta avstand fra voldtektene. Jeg ønsker
  enkelt og greit at voldtektene skal ta slutt. Hvordan er meg
  likegyldig så lenge det ikke er helt umenneskelig (og kaste ut en
  voldtektsmann fra Norge er IKKE umenneskelig).

  Bah, who cares! Jeg er bare så lei av
  PK-blogger og ennå mer lei av at de dukker opp på forsiden av Vgs
  sider hele tiden.

  Hilsen

  AndyAce83

 30. Det finnes flere titusen av nordmenn som bor i tyrkia. dere som ikke liker oss, synes at muslimer er terrorister, drittseker, voldtekter, osv

  hva i huleste gjør dere i utlandet da? 

  bør dere ikke la vær å reise?

  flere tusen nordmenn bor i syden…

  men men. nordmenn i tyrkia blir sett som en sau:) så det spiller ingen rolle for oss. dere må ikke glemme at det var muslimer som styrte hele verden før(OsmanskeRike) 
  Antall nordmenn bosatt i utlandet
  eller hva MinasTirith, Muslimhateer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • De nordmennene som liker utlendinger er de du snakker om (mobber) når du nevner alle som bor i Tyrkia. Resten av oss nordmenn som holder oss her hjemme liker ikke dere. Tenk på det du!

   • mobber? nei nei nei
    jeg prater ikke bare om tyrkia her!!!!

    kom i gjennnn:) det finnes ingen nordmenn som holder seg hjemme verken  vinter eller sommer!!!

    absolutt alle nordmenn reiser ut til utlande:)

     

    • Kanskje jeg er et unntak siden jeg holder meg til USA, england, skandinavia + tyskland. 🙂 Liker meg best på ferie i land med flertall av samme etnisk bakgrunn som meg.

   • Dette var vel voksent sagt. Personlig synes jeg det er litt kjipt at det er slikt mange tenker.
    Jeg er utlending, svarting, terrorist eller kall det hva du vil opprinnelig fra et Israel fiendtlig land i midtøsten. Men jeg føler meg norsk, jeg er norsk og bor i Norge. Uansett om du liker det eller ikke, så blir jeg 😉

   • Du må få dej noke snart!!

  • Osmanene styrte verden? Hahahaha! Dere styre et støvete ørkenland og ble knust ved Wiens porter av europeerne, akkurat som muslimene ble knust da de forsøkte å ta seg innover i Frankrike tidligere og slik som muslimene ble drevet ut av Spania med halen mellom beina. Hvis europeerne og amerikanerne hadde vært så hensynsløse som dere, kunne de slettet dere fra kartet allerede i dag. 

 31. Du er desverre veldig trangsynt. Det er nordmenn som setter premisser i norge. Dvs, nå er det en fremmed kultur, der kvinner ikke har verdi, som setter premisser på gata i oslo. Du er så syk i hodet, at du velger å se bort fra det faktumet.

 32. Gud hvor tjukke i hue enkelte av dere er!! les statistikk for f…….
  Ikke vestlige innvandrere står for ALLE overfallsvoldtekter i Oslo de siste år.
  Hallo……..!Rasisme? Tror ikke det, men i så fall så er det vel volddtektsmannen som er rasisten som tror norske kvinner er fritt vilt for steinalderhjernen hans!

  • Enn alle de ANDRE voldtektene da? Majoriteten? De andre 87% voldtekter? De som IKKE er overfallsvoldtekter?

   • nyan: Jeg ser slike ikke-argumenter ment å deflektere bort fra ubehagelige sannheter utmattende ofte.

    Hva får deg til å tro at situasjonen er anderledes når det gjelder andre former for voldtekt? Om noe så er situasjonen med underrapportering utvilsom mye større i ikke-etnisk norske miljø der seksualvold er stigmatisert i mye større grad enn her hjemme og der tilliten til det offentlige er mindre. Men for all del; mere eksponeringer utgjør større sjanse for overgrep. Flere mødre enn fedre mishanlder f.eks. barna sine selv om menn er mere voldelige av natur.

    87% samsvarer forøvrig med den mengden av afghanske kvinner som sier seg utsatt for vold, voldtekt eller tvangsekteskap. Mer enn 25% av sør-afrikanere innrømmet de har voldtatt (halvparten av disse igjen – mer enn en gang), mens opptil 30% av de som debuterte seksuelt ble voldtatt. En av tre blir voldtatt hvert år. Men selvsagt, når disse kommer hit til Norge så endrer bildet seg helt…i allefall for dere som er mere opptatt av ideologi enn virkelighet.

    Politisk korrekthet er en vederstyggelighet på linje med den rasismen dere stirrer dere blind på.

    http://www.dagbladet.no/2011/10/05/nyheter/afghanistan/utenriks/taliban/kvinner/18457768/
    http://www.rape.co.za/index2.php?do_pdf=1&id=875&option=com_content

 33. Riktignok er det flere norske kriminelle enn innvandrere, likevel er faktumet at prosentandelen av kriminelle er utenlandske!

 34. Skulle naturligvis stå:
  Riktignok er det flere norske kriminelle enn innvandrere, likevel er faktumet at den høyeste prosentandelen av kriminelle er utenlandske!

 35. breivik er ikke etnisk norsk ? tror ikke alle utledningene i norge har klart og drepe så mange tilsammen som han drepte på en fuckings dag??

  • breivik har ingenting i denne diskusjonen å gjøre.

  • Nei, men dere er faen ikke så langt unna. Hvor mange har det blitt siden 70-tallet nå. 60? 70? Nordmenn før Breivik hadde vel drept TRE utlendinger eller noe i den duren. 

 36. hva betyr  slått i hardtkorn?

 37. er vell ikke så veldig vansklig å dra alle invandrere under samme kam når man tenker prosent. Hvor mange Invandrere er det som sitter i fengels I forhold til normen, så tenker du på hvor mange invandrere vi har I landet I forhold til normenn.
  nå tenk det samme angåenes invandrere uten oppholds tillatelse i forhold til normenn når det gjelder voldtekt.
  jeg sier ikke at at alle utenlanske er kriminelle eller er bare faenskap, men det er en del som er det.
  selv har jeg vokst opp i et invandrer miljøer hvor 90% av alle som gikk i klassen min var av utenlansk bakrund (ikke at det var noe galt med det, klassen gikk enormt bra sammen og stort sett ingen ble utstøtt og det var ikke noe mobbing) men for å si det slik, flere av de jeg kjente og kjenner hvor jeg bor sitter enten i fengsel eller driver med uloveligheter stadig eller drev med det.

 38. Selvfølgelig er det hvite nordmenn som utgjør flertallet av det totale antallet voldtekter. Det som ikke er en selvfølge er at 99,9% av overfallsvoldtekter ikke utføres av nettopp disse. 

  Så du vil altså at vi skal tenke litt mer på ting som er helt opplagt og en selvfølge isteden for å fokusere på ting som er unormalt og noe man opplagt kan gjøre noe med? 

  For å dra en liten analogi…

  La oss si at menn i Oslo begynner å få brystkreft, massevis av menn i Oslo utvikler brystkreft, som er jo ganske så unormalt for menn. Isteden for å fokusere på hvor uvanlig dette er og at det må være noe galt, ville du vært den som sa “jammen hva med alle kvinnene som har brystkreft da! vi må fokusere på dem! ikke heng dere opp i dette her med at menn får brystkreft!”

  Overfallsvoldtekt foregår i det offentlige rom, og bidrar til at kvinner generelt føler seg utrygg om kvelden i byen. Isteden for å fokusere på dette, vil du altså dreie fokus vekk og over på alle voldtektene som foregår bak lukkede dører, på privaten, der ingen av oss har noe innsyn og man har mye større mulighet til å selv kontrollere situasjonen?

  Og du gjør det hele ved å bagatellisere at vi har en høyst unormal tilstand med overfallsvoldtekter i Oslo – utført av de ubeleilige personene du egentlig ikke vil nevne – og samtidig overdrive norske menn som “rovdyr” og alt som er, og overdrive rollen til “kristne” opp i det hele. 

  Hva har “kristen” med saken å gjøre? Det sier jeg som en ateist. Fordi det er ingenting i den kristne kulturen i Norge som tilsier at de skal voldta oftere enn andre. Dessverre kan man ikke si det samme om kulturen til enkelte som dukker opp i Norge.

  Alt som trengs for at kvinner i mange land i verden skal fortsatt leve i steinalderen når det gjelder likestilling og rettigheter, er at folk som deg prøver å dysse ned at mennene fra disse kulturene gjør det de gjør – og tar disse skikkene med seg til Norge.

  Politisk korrekthet er et av de største hindrene for at kvinner av alle slag skal få rettighetene og den behandlingen de bør få.

  • Jeg synes du bekrefter det jeg skriver på en god måte.

  • Hvis analogien din skulle hatt et poeng ville det vært noe slikt;
   Hver gang en mann frå brystkreft skriver alle avisene om det. Skandaleoppslag på skandaleoppslag. 
   Så skjer det så pass ofte, hele 50 ganger til nå i år, bare i Oslo, at alle som leser aviser tror at det er brystkreft hos menn som er normalen, ikke brystkreft hos kvinner, selv om flere kvinner blir rammet. Og da er det jo brystkreft hos menn alle ressurser settes inn på; i forskningsmiljøet og behandlingsmiljøet. Til slutt blir brystkreft hos menn normalen, og kvinner som blir rammet får ikke den behandling de burde hatt krav på.

   Det er *helt greit* å ha fokus på overfallsvoldtekter. *Problemet* er at 99 % fokus fra media er på 5-15 % av voldtekter som skjer hvert år. Og hver gang noen forsøker å fortelle at; “det er noen som blir voldtatt av kjærestene sine – og på fest”, da blir de verbalt slått i hodet med: MEN OVERFALLSVOLDTEKTER, da, skal du ikke ha fokus på OVERFALLSVOLDTEKTENE? 

   Overfokuset på overfallsvoldtekter er det som gjør at kvinner blir redde for å oppholde seg i det offentlige rom – mens de egentlig, hvis de kunne statestikk, burde være redde for å være hjemme – eller på vennefest. 

   Overfokuset på overfallsvoldtekter gjør FLERTALLET av voldtekter enda mer tabu, ofre blir ikke skikkelige godtatt som virkelige ofre – som igjen gjør at ofrene ikke klarer å søke hjelp – eller å melde voldtekten til politiet.  Dette er et *mye større* folkehelseproblem – og samfunnsøkonomisk problem enn overfallsvoldtekter. Derfor må debatten utvides, den kan ikke kun handle om asylsøkere og innvandrere.

 39. Det er bra du sensurerer bloggen din for det er så mange tullinger som bare er sinna fordi de har lest i avisen at det har vært noen problemer med innvandrere. Det er ingen som har rett til å snakke sånn om andre mennesker, er det vel? Uansett hva de har gjordt så er det vi som må legge til rette for at de skal føle seg velkommen i landet, selv om de kanskje har begått noen ran eller overfall. Det betyr jo bare at det er vi som ikke har tatt godt nok vare på dem. Og det å sperre inne id-løse kriminelle er jo helt forferdelig. Hvordan hadde du likt det, liksom? Og de har jo sine naturlige drifter de også, så det er ikke noe rart at de bare gjør det de må. Hvis du er sulten så hadde kanskje du også tatt og knabbet et usselt brød for å ta med hjem til familien. Så jeg synes alle som ikke har skjønt det, burde sendes på kurs hvor de kan lære det.

 40. En sak – 99,9999999 % av norske menn er IKKE voldtektsforbrytere og IKKE kriminelle. 99,99999999999 % er lovlydige, jobber, betaler skatt, er glade i våre barn og stiller opp når noe går galt i samfunnet.

  Vi skal ha oss frabedt av å bli stigmatisert av slike som deg. For en tulleartikkel.

 41. Hei Astraios. 99,99999% av oss integrerte innvandrere, andre tredje generasjons what ever kall oss utlendinger, eller minoriteter ( som faktisk er norske, nordmenn) er også gode samfunnsborgere og ikke alle er kriminellle. Det utgjør ett lite prosent av de som er født og oppvokst her som har mørk bakgrunn som har stått for en del kriminalitet akkurat som etniske hvite nordmenn. men forstatt har vi blitt stigmatisert når det gjelder terror, dop, vold, gjengkr, ect ect.. etter 9/11 forandret gangske mye av livet til alle som var musimer, og vi ble sett på på forstørreslesglass plutselig. 

  Alt har med handlinger og dagens situasjon å gjøre. Nå snakker vi om voldtektssaker, og da er det asylsøkere som er overrepresentert. Men hvorfor ikke ha mer kontroll på Dem? er det ikke vår regjering som har ansvaret for dette? Og vi med utenlandsbakrgrunn som har viet vårt liv inkl våre forfedre som har vært her siden 1960 tallet og blitt kalt abdul og gut vet hvor mye mer ting, vasket, tatt alle dritt jobbene i Norge når nårge var i utvikling?? I DAG har jeg to barn, min bestefar kom hit i ung alder..

  hva er jeg? og hva skal jeg føle når en slik debatt kommer på agendaen?? huff nå har våre egne slått til igjen?? Egne? Forstå dette dere som leser dette, man er produkt av de omgivelsene man er oppdratt i, og for guds skyld skill mellom mennesker. Ja det er en del asylsøkere som kommer hit på feil grunnlag, men skal dette gå utover alle de som har kommet hit på reel grunnlag? 

  Og istedet for å kritisere Frp nå, så har dem en del sakelig ting de har sagt gjennom tidene. I dag vil regjeringen og polititet vurdere apartheid ??? 

  Vi mennesker har gått gjennom evolusjon..vi bør bli smartere. Vår nasjon burde ha gjort ting mer riktig, og vernet både de som virkelig har vært med på å bygge dette landet, og å ha laget ett rettferdig system for integrering. Asylsøkere som virkerlig burde fått hjelp fikk det, og de som var her på feil grunnlag og var lykkejeger ikke fått den friheten til å utøve kriminalitet. 

  Jeg håper vi lærer av fortiden..og skaper en bedre fremtid, Norge som en nasjon har god respekt i utlandet, men det bør ikke misbrukes. Ikke stigmatiser mennesker..

  • Helt enig! 99,99999 % av alle innvandrere til Norge er OGSÅ lovlydige. Det gjelder menn som kvinner. Er lut lei denne ekle generalisering og stigmatisering som endel elementer driver mot mannskjønnet. Vi har hatt strenge lover siden 1200 tallet og Norge var et av de første land i Europa som fikk et nasjonalt lovverk, også mot voldtekt og forbrytelser. De historieløse og statistisk kunnskapsløse elementene her til lands forsøker nå å så skam for 50 % av Norges lovlydige borgere. Og vår regjering bygger ned politi og beredskap men slipper unna i pressa.

   • WTF … 99,99999 % lovlydige ??? For det første forutsetter tallene dine at det at det er 10 millioner innvandrere i norge. Og så påstår du at bare en av dem er kriminell ? LATTERLIG.
    I så fall er den 0,00001 % kriminelle andelen deg, og forbrytelsen er regnekunnskapene og tallforståelsen din.

    Ellers anser jeg innlegget ditt som latterlig. Statistikkene viser at innvandrere er klart overrepresentert innen De aller aller fleste typer kriminalitet. Om en da tar i betraktning  at disse statistikkene består av antall forbrytelser i forhold til norsk/utenlandsk nasjonalitet, og i tillegg ser antaller nordmenn i forhold til utlendinger, er jo innvandrere ENORMT overrepresentert.

    Så min påstand er at i denne debatten er generalisering og stigmatisering høyst nødvendige virkemidler så lenge invandrerne selv ikke gidder å bry seg.

    • Sier statistikkene dine det samme hvis du tar hensyn til ting som arbeidsløshet, økonomi og lignende? Eller blir da innvandrere like kriminelle som andre grupper hvor det er høyere arbeidsledighet, dårligere økonomi osv.?

   • Det er i følge SSB 63 somaliere per lovbrudd, og ca. 220 nordmenn per lovbrudd. Betyr dette at 99,9 % av somalierne er lovlydige da eller? 

 42. Ahh for et herlig innlegg 😀 Liker alle stygge kommentarene du faar fra etnikse norske menn som naa kanskje foelte seg litt trakka paa her 😛 Utrolig bra at du lufter et tema som viser seg aa vaere en tabu tydeligvis (utifra kommentarene aa doemme). Keep up the good work! 

 43. Jeg støtter ideen om en 5 års innvandringstopp til Norge slik at vi får ryddet opp i all dritten.
  Så kan vi bruke de 5 årene på og uttransportere alle som ikke har lovlig opphold samt alle innvandrere/asylsøkere som har begått krimminalitet her i landet.
  I mellomtiden har UDI hatt god tid til å behandle alle asylsaker som ligger i kø og behandlingstiden er normalisert.
  Alle som venter på at asylsøknadden blir behandlet bør bo på lukkede asylmotak og INGEN som ikke har fått lovlig opphold bør få bevege seg fritt i landet.
  Når søknadden er innvilget må de med en gang få en plass og bo og begynne med intigreringsprosessen.
  Får de avslag må de straks uttransporteres tilbake til der de kommer fra.

 44. På tide noe skjer, dette har pågått lenge nok.
  Norge må ha verdens mest naive innvandringspolitikk i verden, nå må det bli en stopp på dette her.

 45. Hei

  Eg har sjølv ein fremmedkulturell bakgrunn:) og eg må innrømme at vi kan faktisk vere noken drittsekka og vanskelege PERSONA IBLANT! mange av oss kommer hit som Asyl..det er greit det, men ende opp med å leve på sosialen resten av livet og er veldig høg på pæra, og setter faktisk ikkje pris på dinna koselige landet!!  Dette er fakta!

  PS. mange er ikkje vant med ei jente gå med mini skjørt mitt på natta:) fortelle jo litt og:)

 46. Det er jo fordi det er mer nordmenn i norge enn utenlandske da din jævla idiot. 

 47. Du synes ikke at utlendinger skal stilles krav til, selv om de er helt horribelt overrepresentert i kriminalitetsstatistikken.

  Derimot synes du at vanlige etniske nordmenn skal stå til ansvar for andres handlinger.

  Du ser ikke det helt latterlige paradokset her?  

  • Leste du artikkelen i det hele tatt? Jeg sier at å kritisere alle innvandrere for det noen av dem gjør, er like dumt som å kritisere alle nordmenn for det enkelte av oss gjør.

   For eksempel tror jeg at nordmenn flest både kan lese og skrive, men ser jeg på din kommentar så er det grunn til å stille spørsmål med nordmenns leseferdigheter og språkforståelse. Heldigvis er jeg lite stigmatiserende anlagt, så jeg tror ikke dine leseferdigheter er representative for hele det norske folk. Jeg tror rett og slett det bare er du som er dårlig til å lese ut fra hvordan jeg tolker tekstene dine.

 48. At ikke nordmenn har forstått for lenge siden at vi må holde sammen og være enig, er meg uforståelig.

  Trekk det ned til nærmeste familien – er man helt uenig med hva en av sine næreste mener, holder man sammen med familien som en enighet allikevel.

  At noen mennesker ENDA ikke har forstått det, og får seg til å skrive innlegg som dette, hvor han prøver å fremstå som en helgen ved å spytte på egne landsmenn burde hatt en strafferamme i seg selv.

  Norge ødelegges i forhold til de verdier, levesett og tradisjoner vi har hatt – som våre forfedre bygget opp.

  Håper den fjompen av en bloggforfatter setter sine egne ord i halsen, og heller holder kjeft, enn å lire ut seg noe enda dummere neste gang.

 49. Det er et statistisk faktum, og du nevner det selv, at ikke-norske er overrepresentert (i tillegg til at “norsk statsborger” ikke betyr etnisk norsk). Der har du vel svaret på hvorfor politiet fokuserer på denne gruppen?

  Selvfølgelig finnes det mange hvite voldtektsmenn også, og disse er akkurat like store svin som asylsøkere som voldtar. 

  • Er ikke uenig i det. Men Johannesen retter ikke oppmerksomheten mot innvandrende voldtektsmenn, han peker på HELE det norske innvandrermiljø og påstår de ikke deltar eller gjør noe. Å ansvarliggjøre uskyldige innvandrere er som å ansvarliggjøre alle nordmenn for hva norske overgripere gjør. 

   Det er ingen som benekter fakta eller statistikker, det er metodene for å gjøre noe med det jeg kritiserer.

 50. Det blir fullstendig feilslått å generalisere på denne måten som her gjøres. Når det gjelder voldtektene som skjer i Oslo så må det fokuseres på hvem som begår disse, for å kunne forebygge og bekjempe den. I dette tilfellet er det innvandrere, og da må vi fokusere på nettopp det. Innlegg som dette bidrag regelrett ikke på noen måte i den pågående debatten og er beklageligvis, og på sett og vis provoserende, innholdsløs.

  • Men det er jeg da absolutt enig i, at tiltakene må rette seg mot de som gjør det, innvandrere og bofaste. Men det hjelper ikke å kritisere MEG for hva norske voldtektsmenn gjør, like lite som det hjelper å angripe Ali for det Mustafa gjør.

 51. Makan!
  Selvsagt er holdningene til norske menn også tatt opp, ikke nødvendigvis av Johannesen, men norske menn samlet tar avstand fra voldtekt, og dette sier de!
  Norske menn utgjør 80% av de menn som bor i Norge, likevel er 100% av overfallsvoldtektene i Oslo blitt utført av andre enn norske menn!
  Derfor Johannesens fokusering på en ekstremt overrepresentert gruppe (om man kan kalle ikke-norske menn en gruppe- ja, det kan man).

  • Ingen bestrider overrepresentasjonen i kriminalstatistikken (ikke jeg i alle fall), men å ansvarliggjøre de uskyldig for ugjerningene til de skyldige er på trynet. Det er Johannesens metoder jeg kritiserer, ikke målet om å få slutt på voldtektene.

   PS: jeg kjenner ikke til noen innsats fra norske (etniske) menn for å bekjempe voldtekt. Du gjør kanskje det?

 52. Pål Hivand er likegyldig til voldtekstbølgen. Man ofrer norsk kvinner,  vernet av multikulturen står høyere. Du kan nekte for det så mye du vil, men du er gjennomskuet. Og dessverre er du langtfra aleine:( 

Pål Hivand © Copyright 2013. Some rights reserved.