Valuta

Valuta er en pengeenhet som gjør at du kan bruke denne pengeenheten som byttemiddel når du er i kontakt med noen andre som har det du ønsker. Med andre ord kan du bruke penger på en slik måte at du gir noen penger og så får du noe annet tilbake. Den eneste måten dette fungerer på er fordi folk stoler på pengene i seg selv. Tillitten har vi fra myndighetene i landene. Det finnes noen valuta som stoles mer på enn andre og derfor brukes mye mer. Ser vi rundt oss vil vi se at dollar brukes veldig mye. Den har stor tillitt. Euro er også en valuta som mange stoler på og ikke har noe problem med å handle med. På denne måten er det også viktig for deg at du vet hvilken valuta som du bør holde og hvilken valuta som du lettest kan bruke for å kjøpe ting.

Kryptovaluta

Tradisjonell valuta har veldig mange av de samme likhetstrekkene som kryptovaluta. Du kan bruke kryptovaluta på samme måte som tradisjonell valuta i de fleste tilfeller. Er du en type som vil kjøpe deg noe vil mange akseptere kryptovaluta av visse slag. På samme måte som det finnes tradisjonell valuta som er mer populær enn annet tradisjonell valuta er det visse kryptovaluta som er mer populær enn annen valuta som ikke er så populær.

Vi vet godt at dollar og Euro er de mest populære tradisjonelle valutaene. Når du dykker inn i kryptoverdenen er det her også valuta som er veldig populære. Bitcoin er uten tvil den mest populære av alle kryptovaluter. Ønsker du å gjøre noe spesielt i denne verdenen vil det være mye lettere å gjøre dette om du holder Bitcoin enn noe annet som omsettes veldig lite og folk ikke har hørt om. Det finnes mange tusen kryptovaluta, men ikke alle disse handles på børser. Skal du ha deg en valuta så er det viktig at du kjøper en som allerede er på børs. Da vil du mye lettere kunne selge den igjen om du skulle ønske det. Vil du få mest mulig prisstigning kan det være greit å være med på noe som starter helt fra bunn av, men risikoen er da likeledes.

Kjøp kryptovaluta

Når du har kastet deg over litteraturen og føler at du har fått såder greie på hva dette handler om kan det være greit å komme seg i gang. Det første du må gjøre når du skal kjøpe deg noe som for eksempel Bitcoin er at du må få deg en lommebok som kan holde Bitcoin. Det finnes veldig mange forskjellige typer kryptovaluta og det finnes veldig mange forskjellige lommebøker. Du må ha en lommebok som kan ta din valuta. Noen lommebøker holder mange valuta, mens andre lommebøker holder kun den valutaen du bruker. En BTC wallet er lommeboken for deg som ønsker å kjøpe Bitcoin.