Om lån

Det er veldig mange som oppmuntrer deg til å ta opp lån. Lån er en business som det heter på engelsk, som betyr at det som tilbyr deg lån tjener penger på det. Det spiller ingen rolle på hvilken måte de tjener penger, men penger tjener de. Banker, som låner ut penger, tjener penger på alle kostnadene du betaler på låner. Betaler du renter og gebyrer er alle disse kostnadene en måte for banken å tjene penger. Ser du på internettsidene til en formidler av lån og denne formidleren sier at deres tjeneste er gratis, så er dette i og for seg riktig. Tjenesten i seg selv er gratis, men når du har fått et lån så er det en liten del av det du betaler på lånet som går tilbake til formidleren. Dette fordi låneformidleren gjør jobben for banken. Det koster mye å skaffe nye kunder, så klarer man det for andre så må man få noe igjen for jobben.

Har du råd?

Alle lån koster penger. Det er derfor viktig at du har råd til å låne pengene. Selv de beste forbrukslån koster penger, så det er ikke noe vits å takke ja til et veldig godt forbrukslån med en kjempe lav prosent hvis du fortsatt ikke har råd til å betale for kostnadene dette lånet bringer til din privatøkonomi. Det er veldig viktig at du har orden på din økonomi når du ser på lån. Du bør altså ha orden i økonomien når du ser på lån, som betyr at alt må være i orden før du søker. Forbrukslån er ofte lån som påvirkes av korte betenkninger. Det har vært så mange impulsopptak av lån at det nå er snakk om en omgjøring av muligheten for å få lån på dagen. Per i dag er det noen banker som betaler ut lånt beløp samme dagen som man søker, hvis søknaden er levert tidlig nok på dagen. Dette er noe mange vil ha til livs fordi man mener at denne korte utbetalingstiden gjør at mange ikke ser konsekvensen raskt nok eller angrer seg.

Angre

Det er flere og flere som tar opp lån og like etterpå ser at det kanskje ikke var så smart. Det er ofte byrden på privatøkonomien som gjør at folk angrer på at de har tatt opp forbrukslån. Tar du opp lån er det derfor viktig at du ikke bruker opp alle pengene. Du burde egentlig vente med å bruke pengene før det har godt litt tid slik at du kan betale de tilbake om det skulle være noe som gjør at pengene ikke burde brukes allikevel. Det er ingen skam å snu, som det heter på turspråket. Det som ofte er vanskelig med lån, når man angrer, er at det ikke er så lett å få pengene tilbake etter man har brukt de. Har du kjøpt en bil så kan den ikke leveres tilbake. Har du kjøpt en båt eller et hus gjelder det samme prinsippet.