Risiko forbundet med derivat handel

Mange nettmeglere som eToro tilbyr finansielle differansekontrakter (CFDer) til ikke-profesjonelle investorer.

Over 60 % av retail kunder taper penger på slike derivater, men hva er egentlig risikoen?

Hva risiko innen trading?

I forbindelse med finansiell handel er risiko potensialet for at dine valgte investeringer ikke kan levere det forventede resultatet. Det kan bety å få lavere avkastning enn forventet, eller å miste den opprinnelige investeringen – og i visse former for handel kan det til og med bety et tap som overstiger innskuddet ditt.

Typer risiko

Det er to hovedformer for risiko knyttet til handel: markedsrisiko og likviditetsrisiko.

Hva er markedsrisiko?

Markedsrisiko er kapasiteten for dine handler til å resultere i tap på grunn av ugunstige prisbevegelser som påvirker markedet som helhet. Det er flere faktorer som kan forårsake markedsrisiko, men bevegelse i noen av de følgende kan utøve stort press:

  • Aksjepriser
  • Renter
  • Valutakurser
  • Råvarepriser

Hva er likviditetsrisiko?

Likviditetsrisiko er muligheten for at du kan bli tvunget til å handle en eiendel til en dårligere pris enn du forventet. For eksempel, når du prøver å selge en illikvid aksje, kan du slite med å finne en kjøper, noe som betyr at du må selge aksjen for mindre enn den nåværende markedsverdien.

I noen markeder kan likviditetsrisiko til og med bety at handelen din påvirker prisen på eiendelen du kjøper eller selger negativt. Dette er generelt mer et problem i fremvoksende eller lavvolumsmarkeder, der det kanskje ikke er nok folk i markedet til å handle med.

Hvordan håndtere risiko

Risikostyring er prosessen med å identifisere, analysere og redusere risiko i dine handelsbeslutninger. Vanligvis innebærer det å utvikle en handelsplan som hjelper deg med å bestemme hva du skal handle, når du skal handle og hvor du skal plassere stopptapene dine.

Her er tre tips om hvordan du kan håndtere risiko:

1. Vurder risiko vs avkastning

Generelt fokuserer handelsstrategier på å veie opp en handels potensielle risiko mot dens potensielle avkastning. Hvis en handel har større risiko, bør den ha sjansen for en større avkastning for å gjøre den risikoen verdt.

For eksempel anses statsobligasjoner som en trygg investering med lav risiko – men sammenlignet med selskapsobligasjoner gir de lavere avkastning.

Dette er fordi risikoen ved å investere i en selskapsobligasjon er høyere, så for å kompensere for den økte risikoen tilbys investorer en høyere avkastning.

2. Forstå risikoen til hvert enkelt marked

Det er viktig å sikre at du forstår faktorene som påvirker ulike markeder, slik at du kan basere handlestrategiene dine på relevant informasjon. Forbedre suksessraten din ved å lære mer om markedene du driver med og utforske nye strategier.

3. Fortsett å lære

Å lære å handle vellykket mens du administrerer risikoen din er en kontinuerlig prosess – og en av de beste måtene å sikre at du alltid forbedrer deg er å starte en handelsdagbok.

Ved å holde oversikt over hvilke handler og strategier som har fungert tidligere, kan du bygge videre på suksessene dine og lære av dine feil.

Dette innlegget ble publisert i Trading. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *